Home » Over ons

Over ons

Stal Brinkman is van oudsher een familiebedrijf dat al meer dan 130 jaar bestaat. De tweelingbroers Koen en Marco Brinkman hebben onlangs het bedrijf volledig overgenomen van hun ouders Willy en Marlies, die nog altijd bij de werkzaamheden op het bedrijf betrokken zijn.

Koen en Marco (1981) wonen met hun partners Yardena en Monique op het bedrijf, dat al voor de vijfde generatie gevestigd is aan de Rijksstraatweg in Twello. Een van oorsprong klein gemengd boerenbedrijf met hengstenhouderij is door de jaren heen omgetoverd in een modern geoutilleerd paardenbedrijf waar hengstenhouderij, spermawinning, training, opfok van jonge paarden en handel centraal staan.

Koen heeft binnen Stal Brinkman de hengstenhouderij, het EU-station, de training van keuringspaarden en de fokkerijtak onder zijn verantwoordelijkheid.

Marco heeft binnen het bedrijf zijn eigen afdeling waar jonge springpaarden worden getraind, uitgebracht op wedstrijden tot en met internationaal niveau en waar de hengsten van het bedrijf op wedstrijden worden uitgebracht. Een belangrijk onderdeel is de aan- en verkoop van springpaarden en bemiddeling voor klanten.

Willy Brinkman (1950) werkt dagelijks op het bedrijf. In de wintermaanden ondersteunt hij zijn zonen bij de training van de jonge hengsten en de verzorging van de paarden. In de zomermaanden is Willy veel onderweg om sperma van de sporthengsten af te nemen, de merries bij de fokkers aan huis te insemineren en de fokkers van advies te voorzien. Zijn vrouw Marlies is de administratieve kracht van het bedrijf en onderhoudt veel contacten met de klanten.

Stal Brinkman is een veelzijdig, dienstverlenend paardenbedrijf waar u als klant terecht kunt voor (fokkerij) advies, training, aan- en aankoop van paarden en het sperma van onze eigen hengsten en beschikbare hengsten van onze collega’s uit heel Europa.