Home » Over ons

Over ons

Willy Brinkman

Partner: Marlies Brinkman
Kinderen: Patricia, Koen & Marco
Geboorteplaats: Twello

Zolang als hij zich kan herinneren is Willy in de paardenstal te vinden. Het vak als hengstenhouder is hem met de paplepel ingegoten door zijn vader. In de jaren 70 is Willy, samen met Willy van der Ham, begonnen met werken bij Gerard Heerdink. Eind jaren 70 trouwde hij met zijn liefde Marlies, en begin jaren 80 heeft hij Hengstenhouderij Brinkman overgenomen van zijn ouders. Waar Willy alles regelt op stal met de paarden, is Marlies al jaren de administratieve duizendpoot op kantoor van het bedrijf. Sinds 2011 zijn Koen & Marco mede-eigenaar van het bedrijf, en is er een doorstart gemaakt onder Stal Brinkman.

 

Koen Brinkman

Kinderen: Lieke & Nikki
Geboorteplaats: Deventer

Waar vader Willy en tweelingbroer Marco beide al op jonge leeftijd in de stal te vinden waren, lagen Koen zijn interesses elders. Tot zijn 18e was hij meer op het voetbalveld te vinden bij plaatselijke voetbalvereniging Voorwaarts. Toen hij benaderd werd om hengsten voor te brengen in Amerika van Team Nijhof werd hij alsnog besmet met het paardenvirus. Zijn eerste goedgekeurde hengst Citango, kocht hij in Amerika als veulen. En bij thuiskomst in Nederland bleef het daar niet bij. Samen met zijn broer bleef hij jonge paarden kopen met het doel ze te trainen als (dek)hengst of sportpaard. Nog voor het einde van zijn studie is hij voor Stal de Wiemselbach in Oud-Ootmarsum gaan werken als manager hengstenhouderij. Na aan aantal jaren heeft hij een jaar de overstap gemaakt naar Stal Eurcommerce, waarna hij weer terugkeerde naar zijn oude werkgever. Na jaren trouwe dienst bij de familie Horn zal Koen zich vanaf de zomer in 2016 volledig gaan richten op zijn eigen bedrijf, Stal Brinkman.

 

Marco Brinkman

Partner: Monique Poelakker
Kinderen: Dave
Geboorteplaats: Deventer

In het zadel geboren zoals Marco zelf zegt. Al zolang als hij zich kan herinneren heeft Marco gereden. In zijn jonge jaren op een van de shetlanders, waarna hij overging op de pony's en logischerwijs de overstap naar de paarden heeft gemaakt. Als Junior heeft Marco zich in 1999 geselecteerd voor het Europees Kampioenschap waar hij aan de start verscheen met Jupiter (v. Ekstein). Hij werd 4e met het team en individueel 9e, als beste Nederlander. Om ervaring op te doen heeft hij in 2000 een jaar gewerkt op Stal Hendrix in Baarlo. Na deze leerschool is hij zijn eigen sportstal begonnen op het bedrijf van zijn ouders. Een van zijn hoogtepunten in zijn carrière bij de Senioren is brons op het WK voor jonge paarden in Lanaken met eigen KWPN hengst Ukato.