Home » Nieuws » NMK: successen voor Dream Boy en Governor

NMK: successen voor Dream Boy en Governor

Gepubliceerd op 22 augustus 2018 om 17:13

Tijdens de Nationale Merriekeuring heeft Governor wederom een sterke indruk gemaakt. Uit zijn eerste jaargang namen vier driejarige dochters deel aan de koninginnenrubriek voor driejarige merries. Twee kregen een uitnodiging voor de kopgroep. Hierin werd Kaluzzia (mv.Cabochon) van Marleen Ras en Jan Willems als zesde geplaatst. Op de achtste plaats eindigde Kensie Ballerina (mv.Krack C), gefokt door W. den Besten en in eigendom van Tim Coomans.
Voor Dream Boy was er succes bij de veulens, in de Pavo Cup en in de hengstenselectie. Zijn zoon Nightsky TH (mv.De Niro) van Herman en Erna ter Huurne eiste de reserve-titel bij de veulens op. De jury roemde zijn lichtvoetige bewegingen.

De hengstenkeuringscommissie wees Jheronimus (m.A.Bertje van Jazz x Contango, fok. W. van Weert) aan voor het verrichtingsonderzoek, nadat de donkere vos met Gerrel Vink in het zadel op de negende plaats was geëindigd in de Pavo cup bij de vierjarigen. Dat was een plaats hoger dan Jester’s Dream van Trea Dolsma. Deze jonge Dream Boy is gefokt uit een dochter van de Friese hengst Tietse D.

Bij de vijfjarigen wist de bekende Imagine (mv.Jackson) met Bart Veeze als derde te eindigen. In de finale begon de vermoeidheid wat mee te spelen bij de talentvolle merrie van Theo Driessen, nadat ze eerder al succesvol was op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. Op plaats zestien bij de vijfjarigen eindigde naamgenote Imagine (mv.Biotop), die werd voorgesteld door Jeroen van Eck.

Alle fokkers, eigenaren en ruiters gefeliciteerd met deze successen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.