Home » Nieuws » Ferdeaux toont goede collectie veulens

Ferdeaux toont goede collectie veulens

Gepubliceerd op 20 augustus 2018 om 15:57

Tijdens de afstammelingenkeuring in Ermelo heeft Jerveaux een uitstekende indruk achter gelaten. We hebben 6 veulens getoond en thuis zijn door de KWPN inspecteurs 19 veulens lineair gescoord. Aan de hand van deze beoordelingen heeft de hengstenkeuringscommissie dressuur een rapportage gemaakt.

Hierbij de rapportage van de commissie:
Jerveaux toonde een uniforme collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens. Ze staan ruim voldoende in het type van het dressuurpaard en beschikken over uitstraling en een sprekend hoofd. De veulens staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en meerdere veulens zijn hoogbenig. De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren allen goed ontwikkeld en enkelen zouden wat langer gelijnd mogen zijn.
De halzen zijn goed van lengte, ze zijn doorgaans verticaal aangezet en ruim voldoende bespierd. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed gevormd met goed aangesloten lendenen. De croupe is goed van ligging, een enkele maal iets hellend met een goede lengte en bespiering. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld met soms een iets steile kootstand, van de voorzijde gezien is de stand correct, hoewel er bij de thuis gescoorde veulens ook enkele malen een franse of een toontredende stand is geconstateerd. Het achterbeen is wisselend gesteld, overwegend correct, maar bij enkele veulens is ook een sabelbenig of steiler achterbeen gescoord. De kwaliteit van het beenwerk is hard en een enkele maal iets fijn. De stap heeft een ruim voldoende tot goede ruimte, een enkel thuis gescoord veulen zou meer ruimte mogen hebben. In draf zijn de veulens lichtvoetig en tactmatig met ruim voldoende ruimte waarbij de veulens ruim voldoende balans en houding hebben. In galop tonen de veulens ruim voldoende souplesse met een goede houding en doorgaans voldoende balans. Bij meerdere veulens zou het achterbeen meer onder mogen treden.

 

We bedanken de eigenaren die hun veulens aan ons toevertrouwden en die geholpen hebben om de afstammelingenkeuring tot een succes te maken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.