Home » Nieuws » Weer WK-zilver voor Governor

Weer WK-zilver voor Governor

Gepubliceerd op 7 augustus 2018 om 13:27

Adelinde Cornelissen en Governor herhaalden hun prestatie van vorig jaar op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo door tweede te worden, nu bij de zevenjarigen. “Kippenvel kregen we van de proef”, vertelt jurylid Susanne Baarup.

Adelinde Cornelissen reed een vlekkeloze proef op Prix St Georges-niveau in de finale van het Wereldkampioenschap voor zevenjarige dressuurpaarden met de goedgekeurde KWPN-hengst Governor. De zwarte zoon van Totilas en de merrie Orleans, de volle zus van Adelinde’s toppaard Parzival, liet wederom zijn talenten zien. “We kregen gewoon kippenvel tijdens de proef”, begon jurylid Susanne Baarup haar toelichting namens de juryleden. “Het draf was zo vloeiend. De stap is heel ontspannen met een goede ruimte en overstap. In galop laat Governor een goede houding zien en het vermogen om te verzamelen.”

Adelinde Cornelissen glundert. “Super blij. Governor voelde in de proef ook heel goed. Volgens mij heeft hij alles laten zien wat hij kan. Hij heeft hier op het WK geen fouten gemaakt, super goed in de kwaliteit denk ik. Ik was heel blij met de 9,5 voor submission. Hij is knap, heeft een fantastisch karakter en alle kwaliteiten, dus hij heeft alles in zich om uit te groeien tot een toekomstig toppaard. Het is afwachten, maar het lijkt goed. Het begin is er.”

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.