Home » Nieuws » GLOCK’s Dream Boy tweede op NK en naar WK

GLOCK’s Dream Boy tweede op NK en naar WK

Gepubliceerd op 1 augustus 2018 om 11:35

GLOCK’s Dream Boy en Hans Peter Minderhoud zijn door bondscoach Rien van der Schaft opgenomen in het team voor de Wereldruiterspelen in Tryon in september. Op het Nederlands kampioenschap wonnen ze de zilveren medaille met tweede plaatsen in de Grand Prix en de Kür.

“Dit was pas de eerste Kür van GLOCK’s Dream Boy. Dat ging niet slecht”, vertelt Minderhoud met zijn Zeeuws gevoel voor understatement. Het Kür-debuut werd beloond met een prachtige score van 81,435 procent. “Ik had deze proef twee weken geleden thuis door gereden. Ik dacht: oke, dat gaat wel goed. Ik concentreerde me in de training vooral op de Grand Prix en ik had op de andere wedstrijden altijd voor de Special gekozen, omdat ik vond dat Dream Boy nog echt proeven moest leren lopen. We hebben de Kür van mijn vorige toppaard GLOCK’s Flirt aangepast en dat past heel goed bij Dream Boy.”

Hoewel Minderhoud met zijn zwarte hengst tweede was in de Grand Prix, het eerste onderdeel van het NK, was hij toch niet helemaal tevreden. “De voorbereiding voor de Grand Prix van zaterdag was niet helemaal optimaal. Het is nog een jong paard en je kunt niet verwachten dat het altijd goed gaat. Ik voel echt dat er nog veel progressie in zit. Op naar Tryon, naar het WK.”

Bron: KNHS, bewerkt


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.