Home » Nieuws » Ibolensky en Jerveaux goedgekeurd in Denemarken

Ibolensky en Jerveaux goedgekeurd in Denemarken

Gepubliceerd op 10 maart 2018 om 11:39

Tijdens de Deense Hengstenkeuring van het DWB in Herning zijn Ibolensky en Jerveaux goedgekeurd. Naast de presentatie aan de hand lieten beide vijfjarigen zich zeer goed zien onder het zadel.

Na de presentatie op het harde en aan de hand worden de oudere hengsten in Denemarken onder het zadel beoordeeld. Marco reed Ibolensky in het parcours en de zoon van Cornet Obolensky speelde met de opgaven. “Hij sprong heel goed”, aldus Marco. “Vandaag en morgen start ik Ibolensky hier in de hengstencompetitie. Bart rijdt Jerveaux vandaag niet, maar zaterdag wel. Na een lange reis en het zich twee keer tonen op de eerste dag, krijgt hij een dag rust. Zaterdag is dan de hengstencompetitie. Zondag moet Jerveaux zich nog een keer aan de hand tonen. Ze zijn definitief goedgekeurd en hoeven geen verrichting te doen in Denemarken.”

Bart Veeze stelde Jerveaux voor aan de commissie en de zoon van Ferdeaux en d’Avance de Baian imponeerde tussen de Helgstrand-hengsten met zijn goede bewegingen, karakter en rijdbaarheid. Jerveaux werd in Herning hermeten op 1.70m.

De hengstenkeuring in Herning is qua opzet nog groter dan de KWPN Stallionshow in Den Bosch. “Er zijn drie hallen, vier losrijpistes, naast de hengstenkeuring is er een CDI3 en een CSI3. Ik denk dat er wel 1200 paarden zijn”, vertelt Marco.


«   »