Home » Nieuws » Kioto en Kontender DSD nummers 5 en 6 voor het verrichtingsonderzoek

Kioto en Kontender DSD nummers 5 en 6 voor het verrichtingsonderzoek

Gepubliceerd op 20 februari 2018 om 13:37

Op de na- en herkeuring van het KWPN zijn vanochtend nog twee zonen van Governor aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Daarmee staat de teller voor Governor op zes aangewezen zonen en is hij daarmee de topleverancier van deze jaargang.

Kioto (m.Bione elite van Negro x Mataro, fok. A.J.M. Bergmans-Wagemans uit Oisterwijk) van Gerard Korbeld hebben we zelf op stal. De dag voor de tweede bezichtiging in Den Bosch blesseerde hij zich op stal. Gelukkig was hij op tijd hersteld om zich vanochtend in de kooi wederom goed te laten zien. Hij toonde zijn goede houding en sterke galop. Hij kreeg dan ook terecht een aanwijzing voor de verrichting.

Kontender DSD (m.Gucci Boa T van Bretton Woods x Florencio, fok. S. Duinstra uit Eastermar) van Ad Valk verdiende zijn ticket voor het verrichtingsonderzoek via de herkeuring. “Het paard heeft een aansprekend exterieur met voldoende jeugduitdrukking en staat goed in het rechthoeksmodel. Het voorbeen is iets frans. Een paard dat in stap en galop veel souplesse toont en in draf goed van de grond komt”, aldus Ad Aarts namens de herkeuringscommissie.


«   »