Home » Nieuws

Nieuws en resultaten

Glock’s Dream Boy wint Grand Prix en de Special in Compiègne

Hans Peter en Glock’s Dream Boy hebben bij het driesterren CDI in Compiègne zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special gewonnen. In een groot internationaal veld met 35 starts beloonden de juryeden de Grand Prix met 71.457%.
Zondag wonnen ze hun tweede internationale start in de Grand Prix Special met een score van 71.213%. De proef was nog niet foutloos dus er zit zeker nog rek naar boven in de score.

Lees meer »

Geslaagd internationaal debuut GLOCK’s Dream Boy

Met de tweede plaats in de Grand Prix Special en de derde plaats in de Grand Prix heeft GLOCk’s Dream Boy een fantastisch internationaal debuut gemaakt bij CDI3*Outdoor Zeeland.

In de Grand Prix reed Hans Peter Minderhoud GLOCK’s Dream Boy naar een score van 73.870 procent. Het Duitse topjurylid Katrina Wüst had ze zelfs op 1 staan met 76.630%.

Daarmee gaven ze gelijk hun visitekaartje af. Bondscoach Rien van der Schaft was ook tevreden over hun optreden. In de Grand Prix Special waren de juryleden unaniem en zetten Dream Boy en Hans Peter allen op de tweede plaats. Het gemiddelde percentage van de vijf juryleden kwam uit op 72.489.

 

Lees meer »

Eerste Governor-dochter geslaagd voor IBOP en ster verklaard

De eerste driejarige dochter van Governor die heeft deelgenomen aan de IBOP was gelijk de topper van de dag en is ook ster verklaard. Karenza (Governor uit de NMK-merrie Zillion elite sport-dres IBOP-dres PROK van San Remo) van fokker Anja Bosmans-Peters uit Bree slaagde met 81 punten.

Aansluitend verdiende ze met 80 punten voor het exterieur het sterpredicaat. “Dit is een hele fijne merrie. Voor zowel de draf als galop hebben we haar een 8,5 kunnen geven, evenals voor de souplesse. Ze beweegt met een mooie houding, lossigheid en een fijne beentechniek Karenza liet zich verder goed rijden, staat goed in het rechthoeksmodel en heeft veel merrie-uitstraling. Zeker een paard waarvan we hopen haar dit jaar op de Centrale Keuring van Zuid-Holland terug te zien”, aldus inspecteur Dirk Reijne.

Bron: KWPN

Lees meer »

Ibolensky en Jerveaux goedgekeurd in Denemarken

Tijdens de Deense Hengstenkeuring van het DWB in Herning zijn Ibolensky en Jerveaux goedgekeurd. Naast de presentatie aan de hand lieten beide vijfjarigen zich zeer goed zien onder het zadel.

Na de presentatie op het harde en aan de hand worden de oudere hengsten in Denemarken onder het zadel beoordeeld. Marco reed Ibolensky in het parcours en de zoon van Cornet Obolensky speelde met de opgaven. “Hij sprong heel goed”, aldus Marco. “Vandaag en morgen start ik Ibolensky hier in de hengstencompetitie. Bart rijdt Jerveaux vandaag niet, maar zaterdag wel. Na een lange reis en het zich twee keer tonen op de eerste dag, krijgt hij een dag rust. Zaterdag is dan de hengstencompetitie. Zondag moet Jerveaux zich nog een keer aan de hand tonen. Ze zijn definitief goedgekeurd en hoeven geen verrichting te doen in Denemarken.”

Bart Veeze stelde Jerveaux voor aan de commissie en de zoon van Ferdeaux en d’Avance de Baian imponeerde tussen de Helgstrand-hengsten met zijn goede bewegingen, karakter en rijdbaarheid. Jerveaux werd in Herning hermeten op 1.70m.

De hengstenkeuring in Herning is qua opzet nog groter dan de KWPN Stallionshow in Den Bosch. “Er zijn drie hallen, vier losrijpistes, naast de hengstenkeuring is er een CDI3 en een CSI3. Ik denk dat er wel 1200 paarden zijn”, vertelt Marco.

Lees meer »

Ukato-dochter Dieta tweede in GP Wellington

In de door Rodigro Pessoa gewonnen tweesterren Grote Prijs van Wellington eindigde Ukato-dochter Dieta (m. Werdieta van Indorado) op de tweede plaats.

De tienjarige merrie wordt gereden door Wilhelm Genn. “Dieta heeft eerst een paar veulens gehad voordat ze als zevenjarige in de sport kwam. Ik kocht haar toen ze in Amerika kwam. Ze is scherp. Ze heeft veel vermogen, is voorzichtig en doet enorm haar best”, prijst Genn de Ukato-dochter.

Bron: Worldofshowjumping.com

Lees meer »

Kioto en Kontender DSD nummers 5 en 6 voor het verrichtingsonderzoek

Op de na- en herkeuring van het KWPN zijn vanochtend nog twee zonen van Governor aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Daarmee staat de teller voor Governor op zes aangewezen zonen en is hij daarmee de topleverancier van deze jaargang.

Kioto (m.Bione elite van Negro x Mataro, fok. A.J.M. Bergmans-Wagemans uit Oisterwijk) van Gerard Korbeld hebben we zelf op stal. De dag voor de tweede bezichtiging in Den Bosch blesseerde hij zich op stal. Gelukkig was hij op tijd hersteld om zich vanochtend in de kooi wederom goed te laten zien. Hij toonde zijn goede houding en sterke galop. Hij kreeg dan ook terecht een aanwijzing voor de verrichting.

Kontender DSD (m.Gucci Boa T van Bretton Woods x Florencio, fok. S. Duinstra uit Eastermar) van Ad Valk verdiende zijn ticket voor het verrichtingsonderzoek via de herkeuring. “Het paard heeft een aansprekend exterieur met voldoende jeugduitdrukking en staat goed in het rechthoeksmodel. Het voorbeen is iets frans. Een paard dat in stap en galop veel souplesse toont en in draf goed van de grond komt”, aldus Ad Aarts namens de herkeuringscommissie.

Lees meer »

Twee Governor-zonen door bij het NRPS

Governor blijft indruk maken met zijn zonen. Na de goedkeuring van twee zonen in Duitsland en de aanwijzing van 4 zonen bij het KWPN heeft de hengstenkeuringscommissie van het NRPS twee jonge Governors aangewezen voor de derde bezichtiging op 11 maart in Ermelo. De twee hengsten zijn onder KWPN-vlag gefokt en zullen bij goedkeuring bij het NRPS een naam krijgen die net als hun vader Governor met de G begint.

King Ketut S (m.Enoeska elite ibop (dr) van Ampere x Houston, fok. Jan Sijbers) van Debora Kamal uit Renmore.
Kwibus (m.Gwen ster prok van Bon Bravour x Kennedy, fok. J. Timmers) van H. Hoeflake uit Hedel.

Lees meer »

Mooie klassering Idrigil in de Hengstencompetitie

Met een foutloos parcours in de finale van de Blom Hengstencompetitie is Idrigil, gereden door Frank Buitenhuis, op een mooie achtste plaats geëindigd in de einstand. De hengst van Jeroen Bakker maakte zijn verwachtingen uit het verrichtingsonderzoek volledig waar. Idrigil springt lichtvoetig, is voorzichtig en toont een hele goede inzet.

Lees meer »

Ibolensky en Jargon springen zich in de kijker

Op de springavond van de KWPN Stallion Show maakte Jargon met Marco in het zadel veel indruk in de presentatie van de nieuwe jaargang. Hij toonde zich voorzichtig en liet zijn vermogen en goede reflexen zien.

Later op de avond reed Marco met Ibolensky een mooi foutloos parcours in de finale van de Blom Hengstencompetitie klasse L. Een mooie afsluiting van de competitie waarin we heel tevreden zijn over de kwaliteiten van Ibolensky, waarvan we weten dat hij in de hogere klassen met zijn formaat en vermogen nog beter tot zijn recht zal komen.

Foto: Digishots.nl

Lees meer »

Governor levert de kampioen en vier zonen voor het verrichtingsonderzoek

Governor-zoon Kremlin MD is de overtuigende kampioen van de jaargang 2018 tijdens de KWPN Hengstenkeuring. Het publiek was het duidelijk met de hengstenkeuringscommissie eens en ondersteunde het optreden van de bloedmooie Kremlin MD steeds met een luid applaus. De hengst werd na de keuring gekocht door Andreas Helgstrand. Lois en Gabrielle Röst hadden de hengst in de veiling in Borculo gekocht van zijn fokker Marjo Dinissen.

Niet alleen Kremlin MD zette zijn vader Governor wederom in de picture. De hengstenkeuringscommissie wees naast Kremlin MD nog drie zonen aan voor het verrichtingsonderzoek. Alle vier bijzonder interessant gefokt, goed ontwikkelde en fraai gemodelleerde hengsten met bijzonder veel bewegingskwaliteit.

We feliciteren alle fokkers en eigenaren van onderstaande aangewezen hengsten met dit mooie resultaat.

 

544 Kayne (m.Adorijke elite sport dr ibop dr van Rousseau x Krack C x Kaiserstern xx)

553 Kremlin MD (m.Faresia ster prok van Rousseau x United x Gribaldi)

558 King VE (m.Discovery keur ibop dr van Johnson x Negro x Whinny Jackson)

563 Kaylen’s Boy (m.Seuxlita elite pref prest van Krack C x Voltaire x Apple King xx)

 

Lees meer »

Aangewezen Dream Boy-zoon Kevin aangekocht

Samen met Tim Coomans en Jacques Maree hebben we in Den Bosch de hengst Kevin gekocht. Deze zoon van Dream Boy liet zich super zien, heeft een fantastisch model, veel houding en souplesse. Hij werd dan ook uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek en de kampioenskeuring, waarin hij als zevende werd geplaatst.

We zijn heel blij dat we deze talentvolle hengst hebben kunnen kopen en behouden voor Nederland.

 376 Kevin (m.Uradea keur pref van Kennedy x Highline x Ulft, fok. H. Melis, Westerbeek)

Foto: Digishots.nl

 

Lees meer »