Home » Nieuws

Nieuws en resultaten

First Date geslaagd voor 14-daagse test in Adelheidsdorf

Onze driejarige Oldenburger First Date (Fürstenball x Dancier x Sandro Hit) is in Adelheidsdorf met een mooie cijferlijst geslaagd voor de 14-daagse aanlegtest. De trainingsleider was bijzonder te spreken over de prestaties van First Date, die van de jury een 8,50 ontving voor zijn ‘rittigkeit’ en van de testruiter een 8,25.

Cijferlijst van First Date
8,75 Interieur
9,00 Charakter/Temperament
8,50 Leistungsbereitschaft
8,00 Trab
8,50 Galopp
8,00 Schritt
8,50 Rittigkeit Bewertungskommission
8,25 Rittigkeit Fremdreiter

In de voorbereiding op de test liet First Date zich thuis ook al heel fijn bewerken en was super te rijden. In de test scoorde hij dan ook bijzonder goed. Als First Date zich verder goed ontwikkelt, zal hij later dit jaar deelnemen aan het KWPN-najaarsonderzoek.

Aanstaande maandag zullen we First Date tijdens onze Paasshow onder het zadel presenteren.

Lees meer »

Nieuw op ons station: Kyton

Na Ferguson is ook zijn bij het KWPN goedgekeurde zoon Kyton (m.Wilbria keur pref van Ferro) beschikbaar via ons station. De vierjarige, imponerende donkere voshengst ontving een 9 voor zijn rijdbaarheid en bewerkbaarheid in het verrichtingsonderzoek en werd omschreven als een hengst met veel tot zeer veel aanleg als dressuurpaard.
Bart Veeze zal Kyton op onze hengstenshow presenteren en hem voorbereiden op een mooie loopbaan in de sport. Lees meer over Kyton op onze hengstenpagina’s.

Lees meer »

Glock’s Dream Boy en Hans Peter wereldtop in Gothenburg

Met de zevende plaats in de Grand Prix en de tiende plaats in de Kür op Muziek tijdens de Wereldbekerfinale in Gothenburg heeft GLOCK’s Dream Boy zich wederom bij de wereldtop gevoegd. Nog geen jaar na hun Grand Prix debuut staan Hans Peter Minderhoud en Dream Boy nu op de 15e plaats op de FEI wereldranglijst en daarmee zijn ze de beste Nederlandse combinatie.

GLOCK’s Dream Boy zal volgende week op onze hengstenshow te zien zijn, hij krijgt daarna een wedstrijdpauze om zich voor te bereiden op de observaties voor het komende EK Dressuur in augustus in Rotterdam.

Lees meer »

Ukato-zoon Alamo winnaar Wereldbekerfinale

De elfjarige Ukato-zoon Alamo heeft zijn ruiter Steve Guerdat zijn derde wereldbeker bezorgd. Met twee sublieme foutloze ronden op zondag bleef Alamo op een totaal van twee strafpunten. Ze verwezen Clooney van Martin Fuchs daarmee naar de tweede plaats.

Alamo won op donderdag al de openingswedstrijd van de Wereldbekerfinale met een superieure foutloze en snelle ronde. Alleen op vrijdag maakte de zwarte geweldenaar, die Daan Nanning uit Dalfsen uit de merrie Mariona (Equador x Boreas) fokte, zijn enige springfout van drie dagen topsport in het Scandinavium. Een weergaloze zege van de nummer 1 ruiter Steve Guerdat, die al enkele maanden terug gekozen had voor de zoon van Ukato als zijn paard voor de finale.

Daarmee heeft ALAMO zijn vader UKATO een geweldig eerbetoon gebracht. We feliciteren STEVE GUERDAT, de eigenaar van Alamo PATRICIO PASQUEL QUINTANA en zijn fokker DAAN NANNING met dit droomresultaat.

 

Lees meer »

Ferguson nieuw in ons hengstenaanbod

Met trots kunnen we melden dat de achtjarige dressuurhengst Ferguson is toegevoegd aan ons hengstenbestand. De Hannoveraanse donkere vos is deze week in bezit gekomen van Rom Vermunt, die Ferguson in training heeft gezet bij Bart Veeze. Bart heeft ook onze hengsten Imposantos, Jerveaux en Kilian onder zijn hoede.

Ferguson heeft reeds twee goedgekeurde zonen en zijn eerste driejarige dochters deden het vorig jaar uitstekend op de KWPN-keuringen met een sterpercentage van 75 procent. Daarbij is Ferguson interessant gefokt en past hij qua bloedvoering uitstekend bij dochters van Dream Boy, Governor en de hengsten die in de Nederlandse fokkerij veel invloed hebben gehad. 

Lees meer »

Glock’s Dream Boy geplaatst voor de Wereldbekerfinale

Na zijn geweldige vierde plaats in de Wereldbekerwedstrijd van Indoor Brabant – The Dutch Masters heeft Glock’s Dream Boy zich met gemak geplaatst voor de FEI Wereldbekerfinale in Gothenburg. In de Brabanthallen in Den Bosch eindigde Hans Peter Minderhoud met onze trots op de vijfde plaats in de Grand Prix en op de vierde plaats in de Kür op Muziek. Na onder meer de derde plaats in London en de winst in Mechelen eindigden Dream Boy en Hans Peter op de zesde plaats in de eindstand van de Westeuropese League. Dream Boy en Hans Peter is de enige Nederlandse combinatie die deelneemt aan de finale.

Hans Peter Minderhoud was tevreden over zijn verrichtingen in Den Bosch. “GLOCK’s Dream Boy is nog jong en ik ben heel blij met hoe hij ging. Op het voorterrein verspilt hij nog net teveel energie aan de dingen om hem heen. Vooral in het begin van de proef had ik daar wat last van. In de galop was hij weer helemaal terug voor mijn gevoel.” (bron: KNHS)

In 2016 won Hans Peter Minderhoud de wereldbekerfinale in Gothenburg met zijn toenmalige topper Glock’s Flirt. Als we de combinaties die zich geplaatst hebben voor de finale onder loep nemen, hopen we op een plaats bij de top 10 voor Dream Boy en Hans Peter. De finale is van 4 tot en met 7 april.

Lees meer »

Panenka en Energy goedgekeurd bij Zangersheide

Zondag 10 maart keerden we met twee goedgekeurde hengsten terug van de Voorjaarshengstenkeuring van Studbook Zangersheide in Lanaken. Voor de vierjarige Panenka de Kalvarie (Comme Il Faut x Echo van Spieveld x Carthago Z, uit de beroemde van ’t Roosakker-springdynasty) was het de eerste keuring waar hij verscheen. De hengst, die we de komende twee jaar huren van zijn fokker/eigenaar Stal de Kalvarie uit Westerlo (B), maakte tijdens de keuring veel indruk op de jury en het publiek. Net als bij ons thuis in de training toonde Panenka de Kalvarie zich een super-talent en is daarbij nog bijzonder mooi ook. Geen wonder dat er veel belangstelling was voor dit foktechnische hoogstandje.
Energy van ’t Breezerhof Z (foto, Emerald x Bentley van de Heffinck x Heartbreaker) drong dit jaar bij het KWPN al door tot de tweede bezichtiging en toonde afgelopen weekend bij zijn moederstamboek zijn macht, overzicht en kwaliteit op de sprong. Energy kochten we als veulen samen met Jeroen Verver en Bart Blauwgeers en gaat nu dus als goedgekeurde hengst door het leven. Energy komt uit dezelfde moederlijn als Power Blue en de invloedrijke topvererver Orlando (v.Heartbreaker).

Lees meer »

Imposantos goedgekeurd door het Hannoveraans Verband

Het Hannoveraans Verband is het tweede Duitse stamboek dat Imposantos (Wynton x Krack C x Sultan) heeft goedgekeurd. Na Het Oldenburger Verband toonde ook de hengstenkeuringscommissie van het grootste Duitse stamboek interesse in Imposantos, die populair is onder de dressuurpaardenfokkers bij onze oosterburen. Met de goedkeuring bij Hannover kunnen de veulens ook op het stamboekkantoor in Verden geregistreerd worden. Imposantos is nu goedgekeurd bij het KWPN, bij het Oldenburger en Hannoveraanse Verband.
De eerste veulens van Imposantos zijn inmiddels geboren en zien er veelbelovend uit. Tijdens onze Hengstenshow op maandag 22 april zullen we een aantal zijn eerste veulens presenteren.

Lees meer »

Governor KNHS-Indoorkampioen Lichte Tour

Governor en Adelinde Cornelissen hebben hun al indrukwekkende palmares uitgebreid met het KNHS-Indoortitel Lichte Tour 2019. In een spannende finale hielden ze Joyce Heutink en Gaudi Vita achter zich. Nadat Adelinde en Governor in de Prix St George-proef nog genoegen nemen met de tweede plaats, wisten ze overtuigend de Kür op Muziek te winnen. Daarmee ging het goud naar het succesvolle duo.

‘’Ik heb echt super lekker gereden en vanaf de eerste pas losrijden was het een goed gevoel. Vanmorgen tijdens de proef was het druk op het losrijterrein. Het is toch een hengst en dan merk je dat je net iets minder aan het echte rijden toekomt, maar tijdens de kür vanmiddag was hij scherp en gaf hij mij een heel fijn gevoel”, vertelde Adelinde aan de redactie van KNHS-media.

Adelinde is erg enthousiast over Governor: ‘’Hij heeft alleen maar kwaliteiten. Hij is niet alleen knap maar heeft ook drie hele goede gangen en kan in alle gangen klein en groot schakelen. Hij heeft een altijd-gaan instelling.”

Lees meer »

Succesvolle KWPN-hengstenkeuring 2019

We kijken terug op een bijzonder geslaagde KWPN-Hengstenkeuring. Onze reeds in Oldenburg goedgekeurde First Date (Fürstenball x Dancier) maakte indruk in de tweede en derde bezichtiging en werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Governor won op vrijdagavond op overtuigende wijze de VHO Trofee en maakte met zijn tweede jaargang wederom indruk als vererver. Drie zonen werden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, waaronder de door ons op de keuring voorbereidde Lloyd (mv.Charmeur) van Berlinde Middelbrink en Jeroen Hendriks. Lugano (Governor x Johnson) eindigde in de kampioenskeuring op de vijfde plaats.

Imposantos won voor het tweede jaar op rij de Anemone KWPN Hengstencompetitie met superscores in de finale en een fantastisch commentaar van de juryleden.

Ibolensky sloot de Blom KWPN Hengstencompetitie af met een hele mooie derde plaats in de klasse M zonder een springfout te maken in de gehele competitie.

In de presentatie van de nieuwe jaargang maakte Kevin (foto) onder Jeanine Nieuwenhuis veel indruk met zijn fraaie houding en goede achterbeengebruik. Ook Kilian en Bart Veeze overtuigden voor de volle tribunes van de Brabanthallen.

Lees meer »

Dubbelslag voor Governor op Jumping Amsterdam

Governor en Adelinde hebben in de RAI bij Jumping Amsterdam een fantastische dubbele overwinning geboekt in de Lichte Tour. Op donderdagavond wonnen ze de Prix Sint Georges met ruim 73 procent, waarbij de buitenlandse topjuryleden Sanne Baarup en Maria Coliander Governor en Adelinde ruimschoots op de eerste plaats hadden staan.

Ook de Kür op Muziek op zaterdagochtend schreven Adelinde en Governor op hun naam. Ze waren de enige combinatie die boven de 80 procent scoorde.

Na de geweldige successen in de subtop waarmee Adelinde en Governor geplaatst zijn voor het KNHS Indoorkampioenschap Lichte Tour, was Jumping Amsterdam een fantastisch resultaat nu ze ook door buitenlandse juryleden bijzonder gewaardeerd werden.

 

Lees meer »