Home » Nieuws

Nieuws en resultaten

Kevin ingeschreven bij het KWPN

Kevin (Dream Boy x Kennedy x Highline x Ulft, fok. Harry Meils) is na het najaarsonderzoek ingeschreven met 80,5 punten. Kevin heeft op zijn lijst een 8,5 voor zijn stap en zijn rijdbaarheid & bewerkbaarheid. Voor zijn draf ontving Kevin een 7,5 en voor de overige onderdelen een 8.

De beschrijving uit het verrichtingsrapport, dat compleet te lezen is in de KWPN-database:
Kevin is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich door zijn ruiter goed bewerken. De stap is zuiver met een goed lichaamsgebruik en is goed tot zeer goed van ruimte. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte met een goede beentechniek maar zou daarbij meer tot dragen kunnen komen. De galop is bergop en goed van ruimte. Kevin beweegt met een goede souplesse, een goede houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Kevin veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Kevin hebben we in gezamenlijk eigendom met Tim Coomans en Jacques Maree.

Foto: Melanie Brevink, De Paardenkrant

Lees meer »

Fürstenball-zoon First Date goedgekeurd in Oldenburg

Samen met Tim Coomans en Jacques Maree zijn we eigenaar van de Oldenburger hengst First Date, die vorige week in Vechta door het Oldenburger Verband is goedgekeurd. First Date is een imponerende en super gemodelleerde zoon van Fürstenball (Furst Heinrich x Donnerhall) Rhiedie extra stapt en met heel veel lichtvoetigheid draaft en galoppeert en daarbij veel houding maakt.

Zijn moeder Rheingold TS is een Verbandpremie-merrie en een dochter van de De Niro-zoon Dancier. Haar moeder stamt van Sandro Hit uit een Feiner Stern x Pik Bube x Romadour II-merrie. De stam gaat terug op Holsteiner stam 173 en leverde ook de hengst Dream of Glory. First Date is donkerbruin en heeft een stokmaat van 1.72m.

We zijn heel blij met deze talentvolle hengst die met zijn afstamming, waarin topverver Donnerhall drie keer voorkomt, heel goed zal passen op dochter van Glock’s Dream Boy en Governor.
We zullen First Date op korte termijn niet aanbieden bij het KWPN.

Lees meer »

Ibolenksy en Jargon dubbel foutloos in HC

Ibolenksy en zijn amazone Miranda Harrington deden het goed in de eerste wedstrijd van de Blom KWPN Hengstencompetitie. In de klasse M bleven ze foutloos en ook in de barrage bleven alle balken in de lepels. Met de hoogte had Ibolensky geen enkel probleem en werd door Miranda rustig gereden waarmee ze als dertiende eindigden.

Jargon liet zich niet imponeren door de fraaie accommodatie van De Peelbergen en liep twee goede foutloze ronden bij de vierjarigen waarmee ze goede zaken deden aan het begin van de competitie. De volgende wedstrijd is dinsdag 11 december in Ermelo.

 

Lees meer »

Imposantos en Jerveaux starten goed in HC

Imposantos is de KWPN Anemome Hengstencompetitie net zo goed begonnen als de zoon van Wynton die afgelopen februari is geëindigd: met de overwinning. In de klasse M was Imposantos onder Bart Veeze een maatje te groot voor de concurrentie en won met 89 punten. Bart stelde Jerveaux voor in de klasse L en dat resulteerde in een mooie vijfde plaats. De jury werd in Equestrian Centre De Peelbergen gevormd door Mariette Sanders en Gert van den Hoorn.

Je kunt Imposantos en Jerveaux in de volgende wedstrijden van de competitie aan start zien: Ermelo 12 december en Zuidbroek 28 december.

Lees meer »

Nederlands Olympiade Paard legt GLOCK’s Dream Boy vast


GLOCK’s Dream Boy is door Stichting het Nederlands Olympiade Paard met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo 2020 vastgelegd .

N.O.P.-voorzitter Ieko Sevinga vertelt: “GLOCK’s Dream Boy is nog maar tien jaar en maakte in april een sterk internationaal debuut. Met Hans Peter zit GLOCK’s Dream Boy sinds juli in het Olympisch kader nadat het duo hoge ogen gooide in de landenwedstrijden tijdens Rotterdam en werd door bondscoach Rien van der Schaft geselecteerd voor het dressuurteam dat Nederland vertegenwoordigt op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon in september. In juli won de combinatie de zilveren medaille op het NK Dressuur. GLOCK’s Dream Boy is een absolute belofte”

Lees meer »

NMK: successen voor Dream Boy en Governor

Tijdens de Nationale Merriekeuring heeft Governor wederom een sterke indruk gemaakt. Uit zijn eerste jaargang namen vier driejarige dochters deel aan de koninginnenrubriek voor driejarige merries. Twee kregen een uitnodiging voor de kopgroep. Hierin werd Kaluzzia (mv.Cabochon) van Marleen Ras en Jan Willems als zesde geplaatst. Op de achtste plaats eindigde Kensie Ballerina (mv.Krack C), gefokt door W. den Besten en in eigendom van Tim Coomans.
Voor Dream Boy was er succes bij de veulens, in de Pavo Cup en in de hengstenselectie. Zijn zoon Nightsky TH (mv.De Niro) van Herman en Erna ter Huurne eiste de reserve-titel bij de veulens op. De jury roemde zijn lichtvoetige bewegingen.

De hengstenkeuringscommissie wees Jheronimus (m.A.Bertje van Jazz x Contango, fok. W. van Weert) aan voor het verrichtingsonderzoek, nadat de donkere vos met Gerrel Vink in het zadel op de negende plaats was geëindigd in de Pavo cup bij de vierjarigen. Dat was een plaats hoger dan Jester’s Dream van Trea Dolsma. Deze jonge Dream Boy is gefokt uit een dochter van de Friese hengst Tietse D.

Bij de vijfjarigen wist de bekende Imagine (mv.Jackson) met Bart Veeze als derde te eindigen. In de finale begon de vermoeidheid wat mee te spelen bij de talentvolle merrie van Theo Driessen, nadat ze eerder al succesvol was op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. Op plaats zestien bij de vijfjarigen eindigde naamgenote Imagine (mv.Biotop), die werd voorgesteld door Jeroen van Eck.

Alle fokkers, eigenaren en ruiters gefeliciteerd met deze successen.

Lees meer »

Ferdeaux toont goede collectie veulens

Tijdens de afstammelingenkeuring in Ermelo heeft Jerveaux een uitstekende indruk achter gelaten. We hebben 6 veulens getoond en thuis zijn door de KWPN inspecteurs 19 veulens lineair gescoord. Aan de hand van deze beoordelingen heeft de hengstenkeuringscommissie dressuur een rapportage gemaakt.

Hierbij de rapportage van de commissie:
Jerveaux toonde een uniforme collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens. Ze staan ruim voldoende in het type van het dressuurpaard en beschikken over uitstraling en een sprekend hoofd. De veulens staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en meerdere veulens zijn hoogbenig. De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren allen goed ontwikkeld en enkelen zouden wat langer gelijnd mogen zijn.
De halzen zijn goed van lengte, ze zijn doorgaans verticaal aangezet en ruim voldoende bespierd. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed gevormd met goed aangesloten lendenen. De croupe is goed van ligging, een enkele maal iets hellend met een goede lengte en bespiering. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld met soms een iets steile kootstand, van de voorzijde gezien is de stand correct, hoewel er bij de thuis gescoorde veulens ook enkele malen een franse of een toontredende stand is geconstateerd. Het achterbeen is wisselend gesteld, overwegend correct, maar bij enkele veulens is ook een sabelbenig of steiler achterbeen gescoord. De kwaliteit van het beenwerk is hard en een enkele maal iets fijn. De stap heeft een ruim voldoende tot goede ruimte, een enkel thuis gescoord veulen zou meer ruimte mogen hebben. In draf zijn de veulens lichtvoetig en tactmatig met ruim voldoende ruimte waarbij de veulens ruim voldoende balans en houding hebben. In galop tonen de veulens ruim voldoende souplesse met een goede houding en doorgaans voldoende balans. Bij meerdere veulens zou het achterbeen meer onder mogen treden.

 

We bedanken de eigenaren die hun veulens aan ons toevertrouwden en die geholpen hebben om de afstammelingenkeuring tot een succes te maken.

Lees meer »

Weer WK-zilver voor Governor

Adelinde Cornelissen en Governor herhaalden hun prestatie van vorig jaar op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo door tweede te worden, nu bij de zevenjarigen. “Kippenvel kregen we van de proef”, vertelt jurylid Susanne Baarup.

Adelinde Cornelissen reed een vlekkeloze proef op Prix St Georges-niveau in de finale van het Wereldkampioenschap voor zevenjarige dressuurpaarden met de goedgekeurde KWPN-hengst Governor. De zwarte zoon van Totilas en de merrie Orleans, de volle zus van Adelinde’s toppaard Parzival, liet wederom zijn talenten zien. “We kregen gewoon kippenvel tijdens de proef”, begon jurylid Susanne Baarup haar toelichting namens de juryleden. “Het draf was zo vloeiend. De stap is heel ontspannen met een goede ruimte en overstap. In galop laat Governor een goede houding zien en het vermogen om te verzamelen.”

Adelinde Cornelissen glundert. “Super blij. Governor voelde in de proef ook heel goed. Volgens mij heeft hij alles laten zien wat hij kan. Hij heeft hier op het WK geen fouten gemaakt, super goed in de kwaliteit denk ik. Ik was heel blij met de 9,5 voor submission. Hij is knap, heeft een fantastisch karakter en alle kwaliteiten, dus hij heeft alles in zich om uit te groeien tot een toekomstig toppaard. Het is afwachten, maar het lijkt goed. Het begin is er.”

 

Lees meer »

GLOCK’s Dream Boy tweede op NK en naar WK

GLOCK’s Dream Boy en Hans Peter Minderhoud zijn door bondscoach Rien van der Schaft opgenomen in het team voor de Wereldruiterspelen in Tryon in september. Op het Nederlands kampioenschap wonnen ze de zilveren medaille met tweede plaatsen in de Grand Prix en de Kür.

“Dit was pas de eerste Kür van GLOCK’s Dream Boy. Dat ging niet slecht”, vertelt Minderhoud met zijn Zeeuws gevoel voor understatement. Het Kür-debuut werd beloond met een prachtige score van 81,435 procent. “Ik had deze proef twee weken geleden thuis door gereden. Ik dacht: oke, dat gaat wel goed. Ik concentreerde me in de training vooral op de Grand Prix en ik had op de andere wedstrijden altijd voor de Special gekozen, omdat ik vond dat Dream Boy nog echt proeven moest leren lopen. We hebben de Kür van mijn vorige toppaard GLOCK’s Flirt aangepast en dat past heel goed bij Dream Boy.”

Hoewel Minderhoud met zijn zwarte hengst tweede was in de Grand Prix, het eerste onderdeel van het NK, was hij toch niet helemaal tevreden. “De voorbereiding voor de Grand Prix van zaterdag was niet helemaal optimaal. Het is nog een jong paard en je kunt niet verwachten dat het altijd goed gaat. Ik voel echt dat er nog veel progressie in zit. Op naar Tryon, naar het WK.”

Bron: KNHS, bewerkt

Lees meer »

Governor en Imposantos naar het WK jonge dressuurpaarden

Governor en Adelinde zijn geselecteerd voor het WK zevenjarige dressuurpaarden dat in het eersgte weekend van augustus op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo wordt verreden. Bart Veeze en Imposantos (foto) hebben in de selecties een ticket verdiend voor het Wereldkampioenschap voor vijfjarigen, de jonge leeftijdscategorie. We wensen ze veel succes.

Lees meer »

Glock’s Dream Boy opgenomen in Olympisch kader

Na de uitstekende prestaties in Rotterdam - waar Hans Peter en Glock’s Dream Boy tweede werden in de Grand Prix Special (73,511%) en achtste in de Grand Prix met 73 procent - zijn ze door de KNHS opgenomen in het Olympisch kader. En dat pas na hun derde internationale wedstrijd. Hans Peter en Glock’s Dream Boy hielpen het Nederlandse team door hun goede resultaten aan de overwinning in de FEI Nations Cup.

Lees meer »

Glock’s Dream Boy komende tijd niet beschikbaar voor de fokkerij

Glock’s Dream Boy en Hans Peter Minderhoud zijn door bondscoach Rien van der Schaft opgeroepen om Nederland tijdens het CHIO Roterdam (21 tot en met 24 juni) te vertegenwoordigen in de FEI Nations Cup. Kort daarna is het Nederlands Kampioenschap dressuur in Ermelo dat tevens een observatiewedstrijd is voor de Wereldruiterspelen in september in Tryon.

Om Dream Boy zo goed mogelijk voor te bereiden op deze komende observatiemomenten is besloten om hem voorlopig niet meer beschikbaar te stellen voor de fokkerij. Dit besluit is in gezamenlijk overleg met alle eigenaren van Dream Boy genomen.

We wensen Hans Peter de komende tijd veel succes en hopen op mooie resultaten.

Lees meer »