Home » Nieuws

Nieuws en resultaten

Glock’s Dream Boy geplaatst voor de Wereldbekerfinale

Na zijn geweldige vierde plaats in de Wereldbekerwedstrijd van Indoor Brabant – The Dutch Masters heeft Glock’s Dream Boy zich met gemak geplaatst voor de FEI Wereldbekerfinale in Gothenburg. In de Brabanthallen in Den Bosch eindigde Hans Peter Minderhoud met onze trots op de vijfde plaats in de Grand Prix en op de vierde plaats in de Kür op Muziek. Na onder meer de derde plaats in London en de winst in Mechelen eindigden Dream Boy en Hans Peter op de zesde plaats in de eindstand van de Westeuropese League. Dream Boy en Hans Peter is de enige Nederlandse combinatie die deelneemt aan de finale.

Hans Peter Minderhoud was tevreden over zijn verrichtingen in Den Bosch. “GLOCK’s Dream Boy is nog jong en ik ben heel blij met hoe hij ging. Op het voorterrein verspilt hij nog net teveel energie aan de dingen om hem heen. Vooral in het begin van de proef had ik daar wat last van. In de galop was hij weer helemaal terug voor mijn gevoel.” (bron: KNHS)

In 2016 won Hans Peter Minderhoud de wereldbekerfinale in Gothenburg met zijn toenmalige topper Glock’s Flirt. Als we de combinaties die zich geplaatst hebben voor de finale onder loep nemen, hopen we op een plaats bij de top 10 voor Dream Boy en Hans Peter. De finale is van 4 tot en met 7 april.

Lees meer »

Panenka en Energy goedgekeurd bij Zangersheide

Zondag 10 maart keerden we met twee goedgekeurde hengsten terug van de Voorjaarshengstenkeuring van Studbook Zangersheide in Lanaken. Voor de vierjarige Panenka de Kalvarie (Comme Il Faut x Echo van Spieveld x Carthago Z, uit de beroemde van ’t Roosakker-springdynasty) was het de eerste keuring waar hij verscheen. De hengst, die we de komende twee jaar huren van zijn fokker/eigenaar Stal de Kalvarie uit Westerlo (B), maakte tijdens de keuring veel indruk op de jury en het publiek. Net als bij ons thuis in de training toonde Panenka de Kalvarie zich een super-talent en is daarbij nog bijzonder mooi ook. Geen wonder dat er veel belangstelling was voor dit foktechnische hoogstandje.
Energy van ’t Breezerhof Z (foto, Emerald x Bentley van de Heffinck x Heartbreaker) drong dit jaar bij het KWPN al door tot de tweede bezichtiging en toonde afgelopen weekend bij zijn moederstamboek zijn macht, overzicht en kwaliteit op de sprong. Energy kochten we als veulen samen met Jeroen Verver en Bart Blauwgeers en gaat nu dus als goedgekeurde hengst door het leven. Energy komt uit dezelfde moederlijn als Power Blue en de invloedrijke topvererver Orlando (v.Heartbreaker).

Lees meer »

Imposantos goedgekeurd door het Hannoveraans Verband

Het Hannoveraans Verband is het tweede Duitse stamboek dat Imposantos (Wynton x Krack C x Sultan) heeft goedgekeurd. Na Het Oldenburger Verband toonde ook de hengstenkeuringscommissie van het grootste Duitse stamboek interesse in Imposantos, die populair is onder de dressuurpaardenfokkers bij onze oosterburen. Met de goedkeuring bij Hannover kunnen de veulens ook op het stamboekkantoor in Verden geregistreerd worden. Imposantos is nu goedgekeurd bij het KWPN, bij het Oldenburger en Hannoveraanse Verband.
De eerste veulens van Imposantos zijn inmiddels geboren en zien er veelbelovend uit. Tijdens onze Hengstenshow op maandag 22 april zullen we een aantal zijn eerste veulens presenteren.

Lees meer »

Governor KNHS-Indoorkampioen Lichte Tour

Governor en Adelinde Cornelissen hebben hun al indrukwekkende palmares uitgebreid met het KNHS-Indoortitel Lichte Tour 2019. In een spannende finale hielden ze Joyce Heutink en Gaudi Vita achter zich. Nadat Adelinde en Governor in de Prix St George-proef nog genoegen nemen met de tweede plaats, wisten ze overtuigend de Kür op Muziek te winnen. Daarmee ging het goud naar het succesvolle duo.

‘’Ik heb echt super lekker gereden en vanaf de eerste pas losrijden was het een goed gevoel. Vanmorgen tijdens de proef was het druk op het losrijterrein. Het is toch een hengst en dan merk je dat je net iets minder aan het echte rijden toekomt, maar tijdens de kür vanmiddag was hij scherp en gaf hij mij een heel fijn gevoel”, vertelde Adelinde aan de redactie van KNHS-media.

Adelinde is erg enthousiast over Governor: ‘’Hij heeft alleen maar kwaliteiten. Hij is niet alleen knap maar heeft ook drie hele goede gangen en kan in alle gangen klein en groot schakelen. Hij heeft een altijd-gaan instelling.”

Lees meer »

Succesvolle KWPN-hengstenkeuring 2019

We kijken terug op een bijzonder geslaagde KWPN-Hengstenkeuring. Onze reeds in Oldenburg goedgekeurde First Date (Fürstenball x Dancier) maakte indruk in de tweede en derde bezichtiging en werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Governor won op vrijdagavond op overtuigende wijze de VHO Trofee en maakte met zijn tweede jaargang wederom indruk als vererver. Drie zonen werden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, waaronder de door ons op de keuring voorbereidde Lloyd (mv.Charmeur) van Berlinde Middelbrink en Jeroen Hendriks. Lugano (Governor x Johnson) eindigde in de kampioenskeuring op de vijfde plaats.

Imposantos won voor het tweede jaar op rij de Anemone KWPN Hengstencompetitie met superscores in de finale en een fantastisch commentaar van de juryleden.

Ibolensky sloot de Blom KWPN Hengstencompetitie af met een hele mooie derde plaats in de klasse M zonder een springfout te maken in de gehele competitie.

In de presentatie van de nieuwe jaargang maakte Kevin (foto) onder Jeanine Nieuwenhuis veel indruk met zijn fraaie houding en goede achterbeengebruik. Ook Kilian en Bart Veeze overtuigden voor de volle tribunes van de Brabanthallen.

Lees meer »

Dubbelslag voor Governor op Jumping Amsterdam

Governor en Adelinde hebben in de RAI bij Jumping Amsterdam een fantastische dubbele overwinning geboekt in de Lichte Tour. Op donderdagavond wonnen ze de Prix Sint Georges met ruim 73 procent, waarbij de buitenlandse topjuryleden Sanne Baarup en Maria Coliander Governor en Adelinde ruimschoots op de eerste plaats hadden staan.

Ook de Kür op Muziek op zaterdagochtend schreven Adelinde en Governor op hun naam. Ze waren de enige combinatie die boven de 80 procent scoorde.

Na de geweldige successen in de subtop waarmee Adelinde en Governor geplaatst zijn voor het KNHS Indoorkampioenschap Lichte Tour, was Jumping Amsterdam een fantastisch resultaat nu ze ook door buitenlandse juryleden bijzonder gewaardeerd werden.

 

Lees meer »

Kevin ingeschreven bij het KWPN

Kevin (Dream Boy x Kennedy x Highline x Ulft, fok. Harry Meils) is na het najaarsonderzoek ingeschreven met 80,5 punten. Kevin heeft op zijn lijst een 8,5 voor zijn stap en zijn rijdbaarheid & bewerkbaarheid. Voor zijn draf ontving Kevin een 7,5 en voor de overige onderdelen een 8.

De beschrijving uit het verrichtingsrapport, dat compleet te lezen is in de KWPN-database:
Kevin is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich door zijn ruiter goed bewerken. De stap is zuiver met een goed lichaamsgebruik en is goed tot zeer goed van ruimte. De draf is ruim voldoende tot goed van ruimte met een goede beentechniek maar zou daarbij meer tot dragen kunnen komen. De galop is bergop en goed van ruimte. Kevin beweegt met een goede souplesse, een goede houding en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Kevin veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Kevin hebben we in gezamenlijk eigendom met Tim Coomans en Jacques Maree.

Foto: Melanie Brevink, De Paardenkrant

Lees meer »

Fürstenball-zoon First Date goedgekeurd in Oldenburg

Samen met Tim Coomans en Jacques Maree zijn we eigenaar van de Oldenburger hengst First Date, die vorige week in Vechta door het Oldenburger Verband is goedgekeurd. First Date is een imponerende en super gemodelleerde zoon van Fürstenball (Furst Heinrich x Donnerhall) Rhiedie extra stapt en met heel veel lichtvoetigheid draaft en galoppeert en daarbij veel houding maakt.

Zijn moeder Rheingold TS is een Verbandpremie-merrie en een dochter van de De Niro-zoon Dancier. Haar moeder stamt van Sandro Hit uit een Feiner Stern x Pik Bube x Romadour II-merrie. De stam gaat terug op Holsteiner stam 173 en leverde ook de hengst Dream of Glory. First Date is donkerbruin en heeft een stokmaat van 1.72m.

We zijn heel blij met deze talentvolle hengst die met zijn afstamming, waarin topverver Donnerhall drie keer voorkomt, heel goed zal passen op dochter van Glock’s Dream Boy en Governor.
We zullen First Date op korte termijn niet aanbieden bij het KWPN.

Lees meer »

Ibolenksy en Jargon dubbel foutloos in HC

Ibolenksy en zijn amazone Miranda Harrington deden het goed in de eerste wedstrijd van de Blom KWPN Hengstencompetitie. In de klasse M bleven ze foutloos en ook in de barrage bleven alle balken in de lepels. Met de hoogte had Ibolensky geen enkel probleem en werd door Miranda rustig gereden waarmee ze als dertiende eindigden.

Jargon liet zich niet imponeren door de fraaie accommodatie van De Peelbergen en liep twee goede foutloze ronden bij de vierjarigen waarmee ze goede zaken deden aan het begin van de competitie. De volgende wedstrijd is dinsdag 11 december in Ermelo.

 

Lees meer »

Imposantos en Jerveaux starten goed in HC

Imposantos is de KWPN Anemome Hengstencompetitie net zo goed begonnen als de zoon van Wynton die afgelopen februari is geëindigd: met de overwinning. In de klasse M was Imposantos onder Bart Veeze een maatje te groot voor de concurrentie en won met 89 punten. Bart stelde Jerveaux voor in de klasse L en dat resulteerde in een mooie vijfde plaats. De jury werd in Equestrian Centre De Peelbergen gevormd door Mariette Sanders en Gert van den Hoorn.

Je kunt Imposantos en Jerveaux in de volgende wedstrijden van de competitie aan start zien: Ermelo 12 december en Zuidbroek 28 december.

Lees meer »

Nederlands Olympiade Paard legt GLOCK’s Dream Boy vast


GLOCK’s Dream Boy is door Stichting het Nederlands Olympiade Paard met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo 2020 vastgelegd .

N.O.P.-voorzitter Ieko Sevinga vertelt: “GLOCK’s Dream Boy is nog maar tien jaar en maakte in april een sterk internationaal debuut. Met Hans Peter zit GLOCK’s Dream Boy sinds juli in het Olympisch kader nadat het duo hoge ogen gooide in de landenwedstrijden tijdens Rotterdam en werd door bondscoach Rien van der Schaft geselecteerd voor het dressuurteam dat Nederland vertegenwoordigt op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon in september. In juli won de combinatie de zilveren medaille op het NK Dressuur. GLOCK’s Dream Boy is een absolute belofte”

Lees meer »