Home » Nieuws

Nieuws en resultaten

Ferguson en Bart Veeze winnen twee keer

Ferguson en Bart Beeze wonnen eind oktober hun debuut in de Lichte Tour met ruim 71procent. Bart rijdt de voshengst sinds dit voorjaar, maar namen nog niet deel aan wedstrijden. Bij hun debuut was er direct een mooie score.
Ook hun tweede wedstrijd, begin november in Mariënheem, wisten ze te winnen. Nu met een percentage van 71,77.

Lees meer »

Imposantos prolongeert Pavo Cup met een 10

Door een 10 van testruiter Philipp Hess heeft Imposantos overtuigend en met overmacht de Pavo Cup voor zesjarigen gewonnen. In Ermelo bleef Imposantos ongeslagen in alle ronden van het kampioenschap. Dat lag natuurlijk in de lijn der verwachting na zijn vijfde plaats een paar weken geleden tijdens het WK voor jonge dressuurpaarden. Daarmee was de zoon van Wynton de beste KWPN-er bij de zesjarigen.

Imposantos’ fokker Willy Wijnen werd samen met ruiter Bart Veeze en eigenaar familie Driessen in de huldiging betrokken. Later op de dag huldigde het KWPN Willy Wijnen tot Dressuurfokker van het Jaar, mede dankzij de successen van Imposantos.

We willen iedereen die heeft bijgedragen aan alle successen van harte feliciteren.

Lees meer »

Governor-zoon Keano RS2 wint Pavo Cup

Na de winst in de VSN-Trofee won Marieke van der Putten met Keano RS2 (Governor x Krack C) ook de Pavo Cup voor vierjarigen. Bij vierjarigen won Keano RS2 de selectie tijdens de Centrale Keuring Gelderland in Ermelo met 89 punten. In de halve finale tijdens de KWPN Kampioenschappen kwam het fokproduct van P.J.N. Smit uit Wervershoof op de derde plaats.
Tijdens het overrijden in de finale ontving de zoon van Governor en de merrie AJ Wendy de hoogste punten van testruiter Philipp Hess.

Met de overwinning van Keano RS2 gaf Governor zijn visitekaartje af met zijn eerste jaargang in de Pavo Cup. Naast winnaar Keano RS2 was er een mooie zevende plaats voor Kind Pleasure (mv.Blue Hors Zack) en zijn goedgekeurde zonen Koning (mv.Bretton Woods) en Kayne (mv.Rousseau) respectievelijk op de 17e en 19e plaats.

Lees meer »

Imposantos wint in Wiesbaden

Imposantos heeft op het Pfingstturnier in Wiesbaden de beide internationale starts bij de 6-jarige dressuurpaarden gewonnen. Bart Veeze reed Imposantos naar hele mooie scores en hield Destacado FRH, de WK-zilveren medaillewinnaar, twee keer achter zich.
De eerste proef op zaterdag won Imposantos met een gemiddelde score van 9.40 met een 9.8 voor zijn draf en aanleg, een 9.4 voor stap, een 8.8 voor de galop en een 9.2 voor submission. In de tweede proef op zondagavond was de overwinning er met een 9.28 gemiddeld van de internationale topjuryleden Peter Holler, Susan Hoevenaars en Isobel Wessels.

Bart reed Imagine, de Dream Boy x Jackson-merrie van Theo Driessen, twee keer naar de derde plaats op dit gerenommeerde internationale concours.

Lees meer »

Governor-zoon Lloyd goedgekeurd bij het KWPN

Lloyd is al de elfde en bij het KWPN derde goedgekeurde zoon van Governor. Afgelopen zaterdag slaagde bruine met 79,5 punten voor voorjaarsonderzoek bij het KWPN. Lloyd (m.Hynola elite van Charmeur) ontving een 8,5 voor zijn stap en 8-en voor zijn galop, de houding & balans, de rijdbaarheid en instelling en voor zijn aanleg als dressuurpaard.

Afgelopen winter hebben we Loyd, die gefokt is door Jeroen Hendriks en Berlinde Middelbrink, hier op ons bedrijf getraind en met succes voorgebracht op hengstenkeuring. We feliciteren zijn fokkers en eigenaren Gerard Korbeld en Adelinde Cornelissen met dit mooie succes. Het bewijst dat Governor uitgroeit tot een echte fokhengst.

Lees meer »

GLOCK’s Dream Boy tweede op het NK Dressuur

Net als vorig jaar is GLOCK’s Dream Boy op een mooie tweede plaats geëindigd op het NK Dressuur in Ermelo. Zowel in de Grand Prix als in de Kür op Muziek werden Hans Peter en GLOCK’s Dream Boy tweede achter stalgenoot GLOCK’s Zonik N.O.P.

Na een korte rustperiode na de wereldbekerfinale in Gothenburg was het NK Dressuur weer de eerste wedstrijd voor GLOCK’s Dream Boy. In de Grand Prix waardeerden de juryleden de prestatie met 75,652 procent. In de Kür op Muziek toonden ze al bijna hun topvorm, wat resulteerde in een score van 81.300%.

Het NK Dressuur was de eerste observatiewedstrijd richting het Europees Kampioenschap dat in augustus in Rotterdam wordt verreden.

Foto: www.hippofoto.be

 

Lees meer »

Governor-dochters overtuigen in de IBOP

Met twee goed scorende dochters maakte Governor goede reclame bij de IBOP in Berlicum. De vierjarige Kyamanda (uit Emanda elite van Johnson, fokker Gebr. Derks) van J.M. van ’t Goor uit Sint Anthonis slaagde met een mooi puntentotaal van 84. Ze kreeg een 8 voor de galop en 8,5-en voor alle andere onderdelen.

“Deze merrie viel echt op met haar geweldige houding en balans. Ze laat zich heel fijn bewerken en werd mooi naturel voorgesteld. Ze stapt met veel ruimte, tact en souplesse. In draf valt haar goede techniek op en kan ze al goed schakelen in het lichaam. De galop is eveneens goed gedragen. Kortom een opvallend paard!”, licht inspecteur Toine Hoefs toe. Kyamanda werd daardoor direct elite.

De Governor-dochter Khedira Electra (uit Elektra van de Kwaplas elite  van Sandro Hit, fok. M.J. ten Holter uit Dordrecht) van A.J.A. van der Veeken uit Oude-Tonge verdiende 81 punten, inclusief 8,5-en voor stap, draf en souplesse. Zij werd aansluitend ster verklaard met 75 punten voor exterieur. “Deze Governor-dochter heeft een mooie, zuivere stap en draf met heel veel expressie, lichtvoetigheid en schakelvermogen. In galop zou ze het voorbeen nog iets meer vanuit de schouder kunnen gebruiken, en ze liet zich in de verrichting fijn bewerken.” Khedira Electra kwam uit op 81 punten.

Bron: KWPN

Lees meer »

First Date geslaagd voor 14-daagse test in Adelheidsdorf

Onze driejarige Oldenburger First Date (Fürstenball x Dancier x Sandro Hit) is in Adelheidsdorf met een mooie cijferlijst geslaagd voor de 14-daagse aanlegtest. De trainingsleider was bijzonder te spreken over de prestaties van First Date, die van de jury een 8,50 ontving voor zijn ‘rittigkeit’ en van de testruiter een 8,25.

Cijferlijst van First Date
8,75 Interieur
9,00 Charakter/Temperament
8,50 Leistungsbereitschaft
8,00 Trab
8,50 Galopp
8,00 Schritt
8,50 Rittigkeit Bewertungskommission
8,25 Rittigkeit Fremdreiter

In de voorbereiding op de test liet First Date zich thuis ook al heel fijn bewerken en was super te rijden. In de test scoorde hij dan ook bijzonder goed. Als First Date zich verder goed ontwikkelt, zal hij later dit jaar deelnemen aan het KWPN-najaarsonderzoek.

Aanstaande maandag zullen we First Date tijdens onze Paasshow onder het zadel presenteren.

Lees meer »

Nieuw op ons station: Kyton

Na Ferguson is ook zijn bij het KWPN goedgekeurde zoon Kyton (m.Wilbria keur pref van Ferro) beschikbaar via ons station. De vierjarige, imponerende donkere voshengst ontving een 9 voor zijn rijdbaarheid en bewerkbaarheid in het verrichtingsonderzoek en werd omschreven als een hengst met veel tot zeer veel aanleg als dressuurpaard.
Bart Veeze zal Kyton op onze hengstenshow presenteren en hem voorbereiden op een mooie loopbaan in de sport. Lees meer over Kyton op onze hengstenpagina’s.

Lees meer »

Glock’s Dream Boy en Hans Peter wereldtop in Gothenburg

Met de zevende plaats in de Grand Prix en de tiende plaats in de Kür op Muziek tijdens de Wereldbekerfinale in Gothenburg heeft GLOCK’s Dream Boy zich wederom bij de wereldtop gevoegd. Nog geen jaar na hun Grand Prix debuut staan Hans Peter Minderhoud en Dream Boy nu op de 15e plaats op de FEI wereldranglijst en daarmee zijn ze de beste Nederlandse combinatie.

GLOCK’s Dream Boy zal volgende week op onze hengstenshow te zien zijn, hij krijgt daarna een wedstrijdpauze om zich voor te bereiden op de observaties voor het komende EK Dressuur in augustus in Rotterdam.

Lees meer »

Ukato-zoon Alamo winnaar Wereldbekerfinale

De elfjarige Ukato-zoon Alamo heeft zijn ruiter Steve Guerdat zijn derde wereldbeker bezorgd. Met twee sublieme foutloze ronden op zondag bleef Alamo op een totaal van twee strafpunten. Ze verwezen Clooney van Martin Fuchs daarmee naar de tweede plaats.

Alamo won op donderdag al de openingswedstrijd van de Wereldbekerfinale met een superieure foutloze en snelle ronde. Alleen op vrijdag maakte de zwarte geweldenaar, die Daan Nanning uit Dalfsen uit de merrie Mariona (Equador x Boreas) fokte, zijn enige springfout van drie dagen topsport in het Scandinavium. Een weergaloze zege van de nummer 1 ruiter Steve Guerdat, die al enkele maanden terug gekozen had voor de zoon van Ukato als zijn paard voor de finale.

Daarmee heeft ALAMO zijn vader UKATO een geweldig eerbetoon gebracht. We feliciteren STEVE GUERDAT, de eigenaar van Alamo PATRICIO PASQUEL QUINTANA en zijn fokker DAAN NANNING met dit droomresultaat.

 

Lees meer »

Ferguson nieuw in ons hengstenaanbod

Met trots kunnen we melden dat de achtjarige dressuurhengst Ferguson is toegevoegd aan ons hengstenbestand. De Hannoveraanse donkere vos is deze week in bezit gekomen van Rom Vermunt, die Ferguson in training heeft gezet bij Bart Veeze. Bart heeft ook onze hengsten Imposantos, Jerveaux en Kilian onder zijn hoede.

Ferguson heeft reeds twee goedgekeurde zonen en zijn eerste driejarige dochters deden het vorig jaar uitstekend op de KWPN-keuringen met een sterpercentage van 75 procent. Daarbij is Ferguson interessant gefokt en past hij qua bloedvoering uitstekend bij dochters van Dream Boy, Governor en de hengsten die in de Nederlandse fokkerij veel invloed hebben gehad. 

Lees meer »