Home » Nieuws

Nieuws en resultaten

Met 7 hengsten naar Den Bosch

De afgelopen weken stonden in het teken van de eerste bezichtiging in Ermelo. Altijd een mooie en intensieve periode. De commissies wezen zeven hengsten, die we hebben voorbereid en voorgebracht op de keuring, aan voor de tweede bezichtiging.
Ibolensky kreeg uit zijn eerste jaargang twee van de vier voorgestelde zonen aangewezen. Na de successen in Duitsland mogen vier zonen van Dream Boy naar Den Bosch. Voorafgaand aan de tweede bezichtiging is het longeren van de hengsten op 21 januari in Ermelo. Dit is dit jaar een nieuw onderdeel in de selectie.
We willen de fokkers en eigenaren van onderstaande hengsten feliciteren en succes wensen in Den Bosch.

Amaretto Red Wine (Aganix du Seigneur x Clearway x Little Rock), fok. T. Siergiej in Polen, eig. Stal Brinkman en Bart Blauwgeers
Marshall (Chacoon Blue x Chin Chin x Baloubet du Rouet), fok/eig. Gerard Korbeld, Nijverdal
Collin Z (foto, Ibolensky x Calvaro x Berlin), fok/eig. Nico Wouters van den Oudenweijer, Elst
Mix P (Ibolensky x Heartbreaker x Voltaire), fok. Carel Peelen, Renkum, eig. Stal Brinkman en Nico Wouters van den Oudenweijer

McDreamy TS (Dream Boy x Furst Heinrich x Gribaldi), fok. Tepperik & Sassen, Heeten, eig. Stal Brinkman en Jacques Maree
Malo (Glock’s Toto jr. x Desperado x Don Primaire), fok. E. Lubbers, Bruchterveld, eig. Theo Driessen
Serfaus (Schwarzgold x Don Ferderico x Bergkristall), fok. Beckmann-Ihnen, Emden, eig. Theo Driessen

Lees meer »

Panenka de Kalvarie voorlopig uit de roulatie

De bij Zangersheide gekeurde hengst Panenka de Kalvarie heeft na en druk dekseizoen een liesbreuk gekregen.
We waren er gelukkig op tijd bij en hebben zodoende castratie kunnen voorkomen. Panenka is nu herstellende en maakt het goed. Zoals het er nu uitziet kunnen we binnenkort de training weer hervatten. Panenka de Kalvarie zal aankomend seizoen gewoon weer middels vers sperma beschikbaar zijn voor de fokkerij. In maart 2020 verwachten we zijn eerste veulens.

Lees meer »

€1,9 miljoen voor Westfaalse kampioen van Dream Boy

In de veiling van de Westfaalse hengstenkeuring hadden Helgstrand Dressage en familie Kasprzak het winnende bod van 1,9 miljoen op de schitterend gemodelleerde en extra bewegende zoon van Dream Boy x Sir Donnerhall I, die even daarvoor tot kampioen van de jaargang werd gehuldigd.

En dat was terecht. De bruine liet zich tot en met de laatste pas in de veiling en in alle ronden van de keuring overtuigend zien. Het publiek liet dat op dinsdag tijdens het vrij bewegen dan duidelijk blijken dat de hengst van fokker Van der Laan uit Oude Pekela en in mede eigendom van Gießelmann hun favoriet was. Ook de commissie was vol lof over de manier van bewegen, het talent tot verzamelen en de prachtige bovenlijn van de bruine.

Mooie reclame voor onze Dream Boy die nu zijn eerste kampioenshengst en dertiende goedgekeurde zoon mag toevoegen aan zijn imponerende CV.

Lees meer »

McDreamy TS goedgekeurd in Oldenburg

In Vechta is McDreamy TS goedgekeurd door de commissie van het Oldenburger Verband. De zoon van Dream Boy en de merrie B.U. Carla elite pref sport (dr) (Fürst Heinrich x Gribaldi) is gefokt door Harrie Tepperik en Hellen Sassen in Heeten. We hebben de chique zwarte in gezamenlijk eigendom met Jacques Maree. McDreamy TS toonde zich aan de hand en in vrije beweging met veel inzet en gedragenheid en verdiende daarmee zijn dekbevret in Oldenburg.

Lees meer »

Goed begin in de KWPN Hengstencompetitie

Onze hengsten zijn de KWPN Hengstencompetitie goed begonnen. In de eerste wedstrijd van het seizoen in Kronenberg zette Imposantos de klasse Z/ZZ naar zijn hand. Met 89 punten won de favoriet de rubriek. Met een 8,5 voor zijn galop en verder louter negens was de eerste overwinning van dit winterseizoen een feit.
Bij de vijfjarigen in de klasse M reed Bart Veeze Jerveaux naar een mooie score van 83 punten in deze rubriek, waarin de concurrentie groot is. Jerveaux liet zien zich heel goed ontwikkeld te hebben.
In de sterke rubriek vierjarigen maakte Kyton (foto) met Bart Veeze een hele goede indruk bij de juryleden. De sterke vos, die zich in april op onze show ook al heel goed liet zien, eindigde op een mooie vijfde plaats met 85 punten.

Ook in De Peelbergen liet Ibolenksy alle hindernisbalken onberoerd, zowel in het basisparcours als in de barrage waarin zijn amazone Miranda Harrington koos voor een safe rondje.
Marco reed Jargon naar een mooi dubbel foutloos resultaat in de klasse M. Iniësta sprong goed, maar kreeg een foutje in de dubbelsprong.

De hengstencompetitie gaat verder op 25 november in Vragender (springen), 11 december Ermelo (dressuur) en op 28 december in Zuidbroek (dressuur en springen).

Lees meer »

Dream Boy-zonen naar Duitse hoofdkeuringen

De successen van Glock’s Dream Boy en zijn nafok zijn de Duitse hengstenkeuringscommissies niet ontgaan. Voor de hoofdkeuring van Oldenburg en Westfalen zijn twee tweeënhalf-jarige zonen aangewezen.
In Oldenburg verschijnt McDreamy TS (foto) voor de commissie. We hebben deze getalenteerde hengst samen met Jacques Maree en Tim Coomans in bezit. De keuring in Vechta is van 21 tot en met 23 november.

Van 25 tot en met 27 november keurt het Westfaalse Verband haar hengsten in Münster. Daaronder ook de opvallende en bij de voorkeuring extra bewegende Dream Boy x Sir Donnerhall I.

Lees meer »

Ferguson en Bart Veeze winnen twee keer

Ferguson en Bart Beeze wonnen eind oktober hun debuut in de Lichte Tour met ruim 71procent. Bart rijdt de voshengst sinds dit voorjaar, maar namen nog niet deel aan wedstrijden. Bij hun debuut was er direct een mooie score.
Ook hun tweede wedstrijd, begin november in Mariënheem, wisten ze te winnen. Nu met een percentage van 71,77.

Lees meer »

Goede zomer voor Glock’s Dream Boy

Voor Glock’s Dream Boy N.O.P. was het Europees Kampioenschap in Rotterdam het sportieve hoogtepunt van het seizoen. Na de winst in de Nations Cup met het team in Geesteren in juni ging Dream Boy volop in training voor het EK. Het resultaat mocht er zijn. Met het team veroverden Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy, tijdens hun derde internationale kampioenschap binnen een jaar, Europees zilver met het team. Individueel eindigden ze op de negende plaats met een mooi percentage van 81.564.

In de Pavo Cup en op WK voor Jonge Dressuurpaarden maakten de nakomelingen van Dream Boy veel reclame voor hun vader. Achter haar stalgenoot Imposantos eindigde de merrie Imagine (mv.Jackson) met Bart Veeze op de tweede plaats in de Pavo Cup voor zesjarigen. Enkele weken eerder op het WK in Ermelo was er voor Imagine een mooie 14e plaats in de finale.

Johnny Be Goode (Dream Boy x Tiede) behaalde met Emmelie Scholtens een mooie zevende plaats in Ermelo bij het WK voor vijfjarigen. In de Pavo Cup eindigden ze op de tweede plaats.

Lees meer »

Imposantos prolongeert Pavo Cup met een 10

Door een 10 van testruiter Philipp Hess heeft Imposantos overtuigend en met overmacht de Pavo Cup voor zesjarigen gewonnen. In Ermelo bleef Imposantos ongeslagen in alle ronden van het kampioenschap. Dat lag natuurlijk in de lijn der verwachting na zijn vijfde plaats een paar weken geleden tijdens het WK voor jonge dressuurpaarden. Daarmee was de zoon van Wynton de beste KWPN-er bij de zesjarigen.

Imposantos’ fokker Willy Wijnen werd samen met ruiter Bart Veeze en eigenaar familie Driessen in de huldiging betrokken. Later op de dag huldigde het KWPN Willy Wijnen tot Dressuurfokker van het Jaar, mede dankzij de successen van Imposantos.

We willen iedereen die heeft bijgedragen aan alle successen van harte feliciteren.

Lees meer »

Governor-zoon Keano RS2 wint Pavo Cup

Na de winst in de VSN-Trofee won Marieke van der Putten met Keano RS2 (Governor x Krack C) ook de Pavo Cup voor vierjarigen. Bij vierjarigen won Keano RS2 de selectie tijdens de Centrale Keuring Gelderland in Ermelo met 89 punten. In de halve finale tijdens de KWPN Kampioenschappen kwam het fokproduct van P.J.N. Smit uit Wervershoof op de derde plaats.
Tijdens het overrijden in de finale ontving de zoon van Governor en de merrie AJ Wendy de hoogste punten van testruiter Philipp Hess.

Met de overwinning van Keano RS2 gaf Governor zijn visitekaartje af met zijn eerste jaargang in de Pavo Cup. Naast winnaar Keano RS2 was er een mooie zevende plaats voor Kind Pleasure (mv.Blue Hors Zack) en zijn goedgekeurde zonen Koning (mv.Bretton Woods) en Kayne (mv.Rousseau) respectievelijk op de 17e en 19e plaats.

Lees meer »

Imposantos wint in Wiesbaden

Imposantos heeft op het Pfingstturnier in Wiesbaden de beide internationale starts bij de 6-jarige dressuurpaarden gewonnen. Bart Veeze reed Imposantos naar hele mooie scores en hield Destacado FRH, de WK-zilveren medaillewinnaar, twee keer achter zich.
De eerste proef op zaterdag won Imposantos met een gemiddelde score van 9.40 met een 9.8 voor zijn draf en aanleg, een 9.4 voor stap, een 8.8 voor de galop en een 9.2 voor submission. In de tweede proef op zondagavond was de overwinning er met een 9.28 gemiddeld van de internationale topjuryleden Peter Holler, Susan Hoevenaars en Isobel Wessels.

Bart reed Imagine, de Dream Boy x Jackson-merrie van Theo Driessen, twee keer naar de derde plaats op dit gerenommeerde internationale concours.

Lees meer »

Governor-zoon Lloyd goedgekeurd bij het KWPN

Lloyd is al de elfde en bij het KWPN derde goedgekeurde zoon van Governor. Afgelopen zaterdag slaagde bruine met 79,5 punten voor voorjaarsonderzoek bij het KWPN. Lloyd (m.Hynola elite van Charmeur) ontving een 8,5 voor zijn stap en 8-en voor zijn galop, de houding & balans, de rijdbaarheid en instelling en voor zijn aanleg als dressuurpaard.

Afgelopen winter hebben we Loyd, die gefokt is door Jeroen Hendriks en Berlinde Middelbrink, hier op ons bedrijf getraind en met succes voorgebracht op hengstenkeuring. We feliciteren zijn fokkers en eigenaren Gerard Korbeld en Adelinde Cornelissen met dit mooie succes. Het bewijst dat Governor uitgroeit tot een echte fokhengst.

Lees meer »