Home » Nieuws

Nieuws en resultaten

Governor en Imposantos naar het WK jonge dressuurpaarden

Governor en Adelinde zijn geselecteerd voor het WK zevenjarige dressuurpaarden dat in het eersgte weekend van augustus op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo wordt verreden. Bart Veeze en Imposantos (foto) hebben in de selecties een ticket verdiend voor het Wereldkampioenschap voor vijfjarigen, de jonge leeftijdscategorie. We wensen ze veel succes.

Lees meer »

Glock’s Dream Boy opgenomen in Olympisch kader

Na de uitstekende prestaties in Rotterdam - waar Hans Peter en Glock’s Dream Boy tweede werden in de Grand Prix Special (73,511%) en achtste in de Grand Prix met 73 procent - zijn ze door de KNHS opgenomen in het Olympisch kader. En dat pas na hun derde internationale wedstrijd. Hans Peter en Glock’s Dream Boy hielpen het Nederlandse team door hun goede resultaten aan de overwinning in de FEI Nations Cup.

Lees meer »

Glock’s Dream Boy komende tijd niet beschikbaar voor de fokkerij

Glock’s Dream Boy en Hans Peter Minderhoud zijn door bondscoach Rien van der Schaft opgeroepen om Nederland tijdens het CHIO Roterdam (21 tot en met 24 juni) te vertegenwoordigen in de FEI Nations Cup. Kort daarna is het Nederlands Kampioenschap dressuur in Ermelo dat tevens een observatiewedstrijd is voor de Wereldruiterspelen in september in Tryon.

Om Dream Boy zo goed mogelijk voor te bereiden op deze komende observatiemomenten is besloten om hem voorlopig niet meer beschikbaar te stellen voor de fokkerij. Dit besluit is in gezamenlijk overleg met alle eigenaren van Dream Boy genomen.

We wensen Hans Peter de komende tijd veel succes en hopen op mooie resultaten.

Lees meer »

Governor’s zoon Kayne goedgekeurd bij het KWPN

Kayne (m.Adorijke elite sport dr van Rousseau) van Gerard Korbeld en Adelinde Cornelissen is de eerste goedgekeurde zoon van Governor bij het KWPN. Gisteren slaagde de bruine hengst uit de fokkerij van Lineke Bennink met 81,5 punten voor het voorjaarsonderzoek.

Voor stap ontving Kayne een 9, voor de souplesse een 7,5 en verder achten voor de draf, galop, houding & balans, rijdbaarheid en bewerkbaarheid en de aanleg als dressuurpaard.

Kayne is de eerste zoon van KWPN die definitief is goedgekeurd bij het KWPN. In het najaarsonderzoek zullen nog meer zonen van Governor een gooi doen naar het dekbrevet.

We feliciteren Gerard Korbeld, eigenaar van Governor, Adelinde, amazone van Governor, en fokker Lineke Bennink met dit mooie succes.

Lees meer »

Onze hengsten geen drager WFFS-gen

Onze hengsten die bij het KWPN zijn goedgekeurd zijn geen drager van het WFFS-gen. Dat is ons bevestigd door het KWPN na onderzoek door het Van Haeringen Laboratorium. Dit is voor ons en voor de fokkers een geruststelling.

Glock’s Dream Boy – geen drager
Governor – geen drager
I’m Perfect STH – geen drager
Imposantos – geen drager
Jerveaux – geen drager
Just for You – geen drager

Ibolensky – geen drager
Idrigill – geen drager
Jargon – geen drager

Lees meer »

Glock’s Dream Boy wint Grand Prix en de Special in Compiègne

Hans Peter en Glock’s Dream Boy hebben bij het driesterren CDI in Compiègne zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special gewonnen. In een groot internationaal veld met 35 starts beloonden de juryeden de Grand Prix met 71.457%.
Zondag wonnen ze hun tweede internationale start in de Grand Prix Special met een score van 71.213%. De proef was nog niet foutloos dus er zit zeker nog rek naar boven in de score.

Lees meer »

Geslaagd internationaal debuut GLOCK’s Dream Boy

Met de tweede plaats in de Grand Prix Special en de derde plaats in de Grand Prix heeft GLOCk’s Dream Boy een fantastisch internationaal debuut gemaakt bij CDI3*Outdoor Zeeland.

In de Grand Prix reed Hans Peter Minderhoud GLOCK’s Dream Boy naar een score van 73.870 procent. Het Duitse topjurylid Katrina Wüst had ze zelfs op 1 staan met 76.630%.

Daarmee gaven ze gelijk hun visitekaartje af. Bondscoach Rien van der Schaft was ook tevreden over hun optreden. In de Grand Prix Special waren de juryleden unaniem en zetten Dream Boy en Hans Peter allen op de tweede plaats. Het gemiddelde percentage van de vijf juryleden kwam uit op 72.489.

 

Lees meer »

Eerste Governor-dochter geslaagd voor IBOP en ster verklaard

De eerste driejarige dochter van Governor die heeft deelgenomen aan de IBOP was gelijk de topper van de dag en is ook ster verklaard. Karenza (Governor uit de NMK-merrie Zillion elite sport-dres IBOP-dres PROK van San Remo) van fokker Anja Bosmans-Peters uit Bree slaagde met 81 punten.

Aansluitend verdiende ze met 80 punten voor het exterieur het sterpredicaat. “Dit is een hele fijne merrie. Voor zowel de draf als galop hebben we haar een 8,5 kunnen geven, evenals voor de souplesse. Ze beweegt met een mooie houding, lossigheid en een fijne beentechniek Karenza liet zich verder goed rijden, staat goed in het rechthoeksmodel en heeft veel merrie-uitstraling. Zeker een paard waarvan we hopen haar dit jaar op de Centrale Keuring van Zuid-Holland terug te zien”, aldus inspecteur Dirk Reijne.

Bron: KWPN

Lees meer »

Ibolensky en Jerveaux goedgekeurd in Denemarken

Tijdens de Deense Hengstenkeuring van het DWB in Herning zijn Ibolensky en Jerveaux goedgekeurd. Naast de presentatie aan de hand lieten beide vijfjarigen zich zeer goed zien onder het zadel.

Na de presentatie op het harde en aan de hand worden de oudere hengsten in Denemarken onder het zadel beoordeeld. Marco reed Ibolensky in het parcours en de zoon van Cornet Obolensky speelde met de opgaven. “Hij sprong heel goed”, aldus Marco. “Vandaag en morgen start ik Ibolensky hier in de hengstencompetitie. Bart rijdt Jerveaux vandaag niet, maar zaterdag wel. Na een lange reis en het zich twee keer tonen op de eerste dag, krijgt hij een dag rust. Zaterdag is dan de hengstencompetitie. Zondag moet Jerveaux zich nog een keer aan de hand tonen. Ze zijn definitief goedgekeurd en hoeven geen verrichting te doen in Denemarken.”

Bart Veeze stelde Jerveaux voor aan de commissie en de zoon van Ferdeaux en d’Avance de Baian imponeerde tussen de Helgstrand-hengsten met zijn goede bewegingen, karakter en rijdbaarheid. Jerveaux werd in Herning hermeten op 1.70m.

De hengstenkeuring in Herning is qua opzet nog groter dan de KWPN Stallionshow in Den Bosch. “Er zijn drie hallen, vier losrijpistes, naast de hengstenkeuring is er een CDI3 en een CSI3. Ik denk dat er wel 1200 paarden zijn”, vertelt Marco.

Lees meer »

Ukato-dochter Dieta tweede in GP Wellington

In de door Rodigro Pessoa gewonnen tweesterren Grote Prijs van Wellington eindigde Ukato-dochter Dieta (m. Werdieta van Indorado) op de tweede plaats.

De tienjarige merrie wordt gereden door Wilhelm Genn. “Dieta heeft eerst een paar veulens gehad voordat ze als zevenjarige in de sport kwam. Ik kocht haar toen ze in Amerika kwam. Ze is scherp. Ze heeft veel vermogen, is voorzichtig en doet enorm haar best”, prijst Genn de Ukato-dochter.

Bron: Worldofshowjumping.com

Lees meer »

Kioto en Kontender DSD nummers 5 en 6 voor het verrichtingsonderzoek

Op de na- en herkeuring van het KWPN zijn vanochtend nog twee zonen van Governor aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Daarmee staat de teller voor Governor op zes aangewezen zonen en is hij daarmee de topleverancier van deze jaargang.

Kioto (m.Bione elite van Negro x Mataro, fok. A.J.M. Bergmans-Wagemans uit Oisterwijk) van Gerard Korbeld hebben we zelf op stal. De dag voor de tweede bezichtiging in Den Bosch blesseerde hij zich op stal. Gelukkig was hij op tijd hersteld om zich vanochtend in de kooi wederom goed te laten zien. Hij toonde zijn goede houding en sterke galop. Hij kreeg dan ook terecht een aanwijzing voor de verrichting.

Kontender DSD (m.Gucci Boa T van Bretton Woods x Florencio, fok. S. Duinstra uit Eastermar) van Ad Valk verdiende zijn ticket voor het verrichtingsonderzoek via de herkeuring. “Het paard heeft een aansprekend exterieur met voldoende jeugduitdrukking en staat goed in het rechthoeksmodel. Het voorbeen is iets frans. Een paard dat in stap en galop veel souplesse toont en in draf goed van de grond komt”, aldus Ad Aarts namens de herkeuringscommissie.

Lees meer »