Home » Nieuws

Nieuws en resultaten

Nederlands Olympiade Paard legt GLOCK’s Dream Boy vast


GLOCK’s Dream Boy is door Stichting het Nederlands Olympiade Paard met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo 2020 vastgelegd .

N.O.P.-voorzitter Ieko Sevinga vertelt: “GLOCK’s Dream Boy is nog maar tien jaar en maakte in april een sterk internationaal debuut. Met Hans Peter zit GLOCK’s Dream Boy sinds juli in het Olympisch kader nadat het duo hoge ogen gooide in de landenwedstrijden tijdens Rotterdam en werd door bondscoach Rien van der Schaft geselecteerd voor het dressuurteam dat Nederland vertegenwoordigt op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon in september. In juli won de combinatie de zilveren medaille op het NK Dressuur. GLOCK’s Dream Boy is een absolute belofte”

Lees meer »

NMK: successen voor Dream Boy en Governor

Tijdens de Nationale Merriekeuring heeft Governor wederom een sterke indruk gemaakt. Uit zijn eerste jaargang namen vier driejarige dochters deel aan de koninginnenrubriek voor driejarige merries. Twee kregen een uitnodiging voor de kopgroep. Hierin werd Kaluzzia (mv.Cabochon) van Marleen Ras en Jan Willems als zesde geplaatst. Op de achtste plaats eindigde Kensie Ballerina (mv.Krack C), gefokt door W. den Besten en in eigendom van Tim Coomans.
Voor Dream Boy was er succes bij de veulens, in de Pavo Cup en in de hengstenselectie. Zijn zoon Nightsky TH (mv.De Niro) van Herman en Erna ter Huurne eiste de reserve-titel bij de veulens op. De jury roemde zijn lichtvoetige bewegingen.

De hengstenkeuringscommissie wees Jheronimus (m.A.Bertje van Jazz x Contango, fok. W. van Weert) aan voor het verrichtingsonderzoek, nadat de donkere vos met Gerrel Vink in het zadel op de negende plaats was geëindigd in de Pavo cup bij de vierjarigen. Dat was een plaats hoger dan Jester’s Dream van Trea Dolsma. Deze jonge Dream Boy is gefokt uit een dochter van de Friese hengst Tietse D.

Bij de vijfjarigen wist de bekende Imagine (mv.Jackson) met Bart Veeze als derde te eindigen. In de finale begon de vermoeidheid wat mee te spelen bij de talentvolle merrie van Theo Driessen, nadat ze eerder al succesvol was op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. Op plaats zestien bij de vijfjarigen eindigde naamgenote Imagine (mv.Biotop), die werd voorgesteld door Jeroen van Eck.

Alle fokkers, eigenaren en ruiters gefeliciteerd met deze successen.

Lees meer »

Ferdeaux toont goede collectie veulens

Tijdens de afstammelingenkeuring in Ermelo heeft Jerveaux een uitstekende indruk achter gelaten. We hebben 6 veulens getoond en thuis zijn door de KWPN inspecteurs 19 veulens lineair gescoord. Aan de hand van deze beoordelingen heeft de hengstenkeuringscommissie dressuur een rapportage gemaakt.

Hierbij de rapportage van de commissie:
Jerveaux toonde een uniforme collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens. Ze staan ruim voldoende in het type van het dressuurpaard en beschikken over uitstraling en een sprekend hoofd. De veulens staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel en meerdere veulens zijn hoogbenig. De door de eigenaar gepresenteerde veulens waren allen goed ontwikkeld en enkelen zouden wat langer gelijnd mogen zijn.
De halzen zijn goed van lengte, ze zijn doorgaans verticaal aangezet en ruim voldoende bespierd. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed gevormd met goed aangesloten lendenen. De croupe is goed van ligging, een enkele maal iets hellend met een goede lengte en bespiering. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld met soms een iets steile kootstand, van de voorzijde gezien is de stand correct, hoewel er bij de thuis gescoorde veulens ook enkele malen een franse of een toontredende stand is geconstateerd. Het achterbeen is wisselend gesteld, overwegend correct, maar bij enkele veulens is ook een sabelbenig of steiler achterbeen gescoord. De kwaliteit van het beenwerk is hard en een enkele maal iets fijn. De stap heeft een ruim voldoende tot goede ruimte, een enkel thuis gescoord veulen zou meer ruimte mogen hebben. In draf zijn de veulens lichtvoetig en tactmatig met ruim voldoende ruimte waarbij de veulens ruim voldoende balans en houding hebben. In galop tonen de veulens ruim voldoende souplesse met een goede houding en doorgaans voldoende balans. Bij meerdere veulens zou het achterbeen meer onder mogen treden.

 

We bedanken de eigenaren die hun veulens aan ons toevertrouwden en die geholpen hebben om de afstammelingenkeuring tot een succes te maken.

Lees meer »

Weer WK-zilver voor Governor

Adelinde Cornelissen en Governor herhaalden hun prestatie van vorig jaar op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo door tweede te worden, nu bij de zevenjarigen. “Kippenvel kregen we van de proef”, vertelt jurylid Susanne Baarup.

Adelinde Cornelissen reed een vlekkeloze proef op Prix St Georges-niveau in de finale van het Wereldkampioenschap voor zevenjarige dressuurpaarden met de goedgekeurde KWPN-hengst Governor. De zwarte zoon van Totilas en de merrie Orleans, de volle zus van Adelinde’s toppaard Parzival, liet wederom zijn talenten zien. “We kregen gewoon kippenvel tijdens de proef”, begon jurylid Susanne Baarup haar toelichting namens de juryleden. “Het draf was zo vloeiend. De stap is heel ontspannen met een goede ruimte en overstap. In galop laat Governor een goede houding zien en het vermogen om te verzamelen.”

Adelinde Cornelissen glundert. “Super blij. Governor voelde in de proef ook heel goed. Volgens mij heeft hij alles laten zien wat hij kan. Hij heeft hier op het WK geen fouten gemaakt, super goed in de kwaliteit denk ik. Ik was heel blij met de 9,5 voor submission. Hij is knap, heeft een fantastisch karakter en alle kwaliteiten, dus hij heeft alles in zich om uit te groeien tot een toekomstig toppaard. Het is afwachten, maar het lijkt goed. Het begin is er.”

 

Lees meer »

GLOCK’s Dream Boy tweede op NK en naar WK

GLOCK’s Dream Boy en Hans Peter Minderhoud zijn door bondscoach Rien van der Schaft opgenomen in het team voor de Wereldruiterspelen in Tryon in september. Op het Nederlands kampioenschap wonnen ze de zilveren medaille met tweede plaatsen in de Grand Prix en de Kür.

“Dit was pas de eerste Kür van GLOCK’s Dream Boy. Dat ging niet slecht”, vertelt Minderhoud met zijn Zeeuws gevoel voor understatement. Het Kür-debuut werd beloond met een prachtige score van 81,435 procent. “Ik had deze proef twee weken geleden thuis door gereden. Ik dacht: oke, dat gaat wel goed. Ik concentreerde me in de training vooral op de Grand Prix en ik had op de andere wedstrijden altijd voor de Special gekozen, omdat ik vond dat Dream Boy nog echt proeven moest leren lopen. We hebben de Kür van mijn vorige toppaard GLOCK’s Flirt aangepast en dat past heel goed bij Dream Boy.”

Hoewel Minderhoud met zijn zwarte hengst tweede was in de Grand Prix, het eerste onderdeel van het NK, was hij toch niet helemaal tevreden. “De voorbereiding voor de Grand Prix van zaterdag was niet helemaal optimaal. Het is nog een jong paard en je kunt niet verwachten dat het altijd goed gaat. Ik voel echt dat er nog veel progressie in zit. Op naar Tryon, naar het WK.”

Bron: KNHS, bewerkt

Lees meer »

Governor en Imposantos naar het WK jonge dressuurpaarden

Governor en Adelinde zijn geselecteerd voor het WK zevenjarige dressuurpaarden dat in het eersgte weekend van augustus op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo wordt verreden. Bart Veeze en Imposantos (foto) hebben in de selecties een ticket verdiend voor het Wereldkampioenschap voor vijfjarigen, de jonge leeftijdscategorie. We wensen ze veel succes.

Lees meer »

Glock’s Dream Boy opgenomen in Olympisch kader

Na de uitstekende prestaties in Rotterdam - waar Hans Peter en Glock’s Dream Boy tweede werden in de Grand Prix Special (73,511%) en achtste in de Grand Prix met 73 procent - zijn ze door de KNHS opgenomen in het Olympisch kader. En dat pas na hun derde internationale wedstrijd. Hans Peter en Glock’s Dream Boy hielpen het Nederlandse team door hun goede resultaten aan de overwinning in de FEI Nations Cup.

Lees meer »

Glock’s Dream Boy komende tijd niet beschikbaar voor de fokkerij

Glock’s Dream Boy en Hans Peter Minderhoud zijn door bondscoach Rien van der Schaft opgeroepen om Nederland tijdens het CHIO Roterdam (21 tot en met 24 juni) te vertegenwoordigen in de FEI Nations Cup. Kort daarna is het Nederlands Kampioenschap dressuur in Ermelo dat tevens een observatiewedstrijd is voor de Wereldruiterspelen in september in Tryon.

Om Dream Boy zo goed mogelijk voor te bereiden op deze komende observatiemomenten is besloten om hem voorlopig niet meer beschikbaar te stellen voor de fokkerij. Dit besluit is in gezamenlijk overleg met alle eigenaren van Dream Boy genomen.

We wensen Hans Peter de komende tijd veel succes en hopen op mooie resultaten.

Lees meer »

Governor’s zoon Kayne goedgekeurd bij het KWPN

Kayne (m.Adorijke elite sport dr van Rousseau) van Gerard Korbeld en Adelinde Cornelissen is de eerste goedgekeurde zoon van Governor bij het KWPN. Gisteren slaagde de bruine hengst uit de fokkerij van Lineke Bennink met 81,5 punten voor het voorjaarsonderzoek.

Voor stap ontving Kayne een 9, voor de souplesse een 7,5 en verder achten voor de draf, galop, houding & balans, rijdbaarheid en bewerkbaarheid en de aanleg als dressuurpaard.

Kayne is de eerste zoon van KWPN die definitief is goedgekeurd bij het KWPN. In het najaarsonderzoek zullen nog meer zonen van Governor een gooi doen naar het dekbrevet.

We feliciteren Gerard Korbeld, eigenaar van Governor, Adelinde, amazone van Governor, en fokker Lineke Bennink met dit mooie succes.

Lees meer »

Onze hengsten geen drager WFFS-gen

Onze hengsten die bij het KWPN zijn goedgekeurd zijn geen drager van het WFFS-gen. Dat is ons bevestigd door het KWPN na onderzoek door het Van Haeringen Laboratorium. Dit is voor ons en voor de fokkers een geruststelling.

Glock’s Dream Boy – geen drager
Governor – geen drager
I’m Perfect STH – geen drager
Imposantos – geen drager
Jerveaux – geen drager
Just for You – geen drager

Ibolensky – geen drager
Idrigill – geen drager
Jargon – geen drager

Lees meer »

Glock’s Dream Boy wint Grand Prix en de Special in Compiègne

Hans Peter en Glock’s Dream Boy hebben bij het driesterren CDI in Compiègne zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special gewonnen. In een groot internationaal veld met 35 starts beloonden de juryeden de Grand Prix met 71.457%.
Zondag wonnen ze hun tweede internationale start in de Grand Prix Special met een score van 71.213%. De proef was nog niet foutloos dus er zit zeker nog rek naar boven in de score.

Lees meer »

Geslaagd internationaal debuut GLOCK’s Dream Boy

Met de tweede plaats in de Grand Prix Special en de derde plaats in de Grand Prix heeft GLOCk’s Dream Boy een fantastisch internationaal debuut gemaakt bij CDI3*Outdoor Zeeland.

In de Grand Prix reed Hans Peter Minderhoud GLOCK’s Dream Boy naar een score van 73.870 procent. Het Duitse topjurylid Katrina Wüst had ze zelfs op 1 staan met 76.630%.

Daarmee gaven ze gelijk hun visitekaartje af. Bondscoach Rien van der Schaft was ook tevreden over hun optreden. In de Grand Prix Special waren de juryleden unaniem en zetten Dream Boy en Hans Peter allen op de tweede plaats. Het gemiddelde percentage van de vijf juryleden kwam uit op 72.489.

 

Lees meer »