Ukato

      Zwart

  • 1.65 m
  • Geboren 6-7-2001
  • Goedgekeurd KWPN, Oldenburg, Hannover 

* Vader van Wereldbekerwinnaar 2019 Alamo (Steve Guerdat)
* Best presterende en best fokkende hengst van de U-jaargang
* Winnaar van Grote Prijzen van Dresden, Hagen en Salzburg
* Beperkt beschikbaar met diepvriessperma

Door het veel te vroeg ontvallen van Ukato is er in de springpaardenfokkerij een zeer kwaliteitsvolle hengst verloren gegaan.

Dat bewijzen zijn nakomelingen in de internationale springsport. De bekendste is Alamo (mv.Equador), die Steve Guerdat op fenomenale wijze zijn derde Wereldbeker bezorgde.  

Ukato die vanaf het begin van zijn carrière er altijd al bovenuit sprong, behaalde tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek een 9.5 voor zijn springaanleg.
Ukato genoot zijn opleiding tot zeven jarige leeftijd onder Marco Brinkman, als vier en vijfjarige wisten zij in Geesteren te winnen. En als zesjarige stond deze combinatie op het podium in Lanaken met de Bronzen medaille op het wereldkampioenschap voor jonge springpaarden.
Later heeft Ukato zijn springcarrière voortgezet onder Willem Greve en dat was zeker niet onverdienstelijk. Ze behaalden vele overwinningen, onder andere de Grote Prijs van Dresden.
Inmiddels staat Ukato zelf hoog op de ranglijsten tussen de betere springpaardenverervers van deze tijd en voert hij bij HorseTelex zelfs de lijst aan. 
Stakkato, de vader van Ukato, behoort al jaren tot de top van de beste vaders van de wereld. Zelf was hij heel succesvol in de springsport onder Eva Bitter. Ukato zijn moeder Leona is gefokt uit een Holsteinse merrielijn waar onder andere ook de hengsten Little Rock en Calido komen.

Ukato, een zekerheid voor de springpaardenfokkerij.

Het dekgeld van Ukato € 1.500,- (diepvries)