Ukato

      Zwart

  • 1.65 m
  • Geboren 6-7-2001
  • Goedgekeurd KWPN, Oldenburg, Hannover 

* Vader van Wereldbekerwinnaar 2019 Alamo (Steve Guerdat)
* Beste hengst van de U-jaargang, 90 nakomelingen springen internationaal
* Winnaar van Grote Prijzen van Dresden, Hagen en Salzburg
* Beperkt beschikbaar met diepvriessperma

Door het veel te vroeg ontvallen van Ukato is er in de springpaardenfokkerij een zeer kwaliteitsvolle hengst verloren gegaan. Begin 2021 staan er van de zwarte zoon van Stakkato 95 nakomelingen geregistreerd die internationaal op 1.40m niveau en hoger presteren. De bekendste is Alamo (mv.Equador), die Steve Guerdat op fenomenale wijze zijn derde Wereldbeker bezorgde.  

Ukato, die vanaf het begin van zijn carrière er altijd al bovenuit sprong, behaalde tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek een 9.5 voor zijn springaanleg.
Ukato genoot zijn opleiding tot zeven jarige leeftijd onder Marco Brinkman, als vier en vijfjarige wisten zij in Geesteren te winnen. En als zesjarige stond deze combinatie op het podium in Lanaken met de Bronzen medaille op het wereldkampioenschap voor jonge springpaarden.
Later heeft Ukato zijn springcarrière voortgezet onder Willem Greve en dat was zeker niet onverdienstelijk. Ze behaalden vele overwinningen, onder andere de in Grote Prijzen van Dresden, Hagen en Salzburg.

Inmiddels staat Ukato zelf hoog op de ranglijsten tussen de betere springpaardenverervers van deze tijd en voerde hij bij HorseTelex zelfs de lijst aan. Op de meest recente WBFSH-ranking 2019 staat Ukato op de 65ste plaats, drie plaatsen boven zijn vader Stakkato. Bij het KWPN heeft Ukato een fokwaarde van 137
Stakkato, de vader van Ukato, behoort al jaren tot de top van de beste vaders van de wereld. Zelf was hij heel succesvol in de springsport onder Eva Bitter. Ukato zijn moeder Leona is gefokt uit de Holsteinse merrielijn 5064 waar onder andere ook de hengsten Little Rock en Calido komen.

Ukato, een zekerheid voor de springpaardenfokkerij.

Het dekgeld van Ukato € 1.500,- (diepvries)