Home » Hengsten » Springhengsten » Mister Collin

Mister Collin

Ibolensky x Celesta Z van Calvaro Z x Berlin x Chellano Z x Damiro x Le Mexico

Zwartbruin
Stokmaat 1.67m
25 – 02 - 2017
Goedgekeurd: KWPN

* eerste goedgekeurde zoon van Ibolensky
* moeder Celesta Z internationaal winnaar met Catherine Pasmore
* vier sportmerries op rij in de pedigree
* goedgekeurd met 8-en voor galop, reflexen, instelling en rijdbaarheid

Mister Collin is de eerst-geboren en eerste goedgekeurde zoon van Ibolensky, die net als Mister Collin gefokt en in eigendom is van Nico Wouters van den Oudenweijer.

Zijn vader Ibolensky maakt indruk met zijn onbegrensde vermogen en goede prestaties in de sport. Met Miranda Harrington heeft Ibolensky als zevenjarige zijn eerste 1.40m parcoursen met succes foutloos gesprongen. In de fokkerij excelleert Ibolensky. De zoon van Cornet Obolensky behaalde dit jaar een 100 procent-score tijdens de eerste bezichtiging van de KWPN-hengstenkeuring. Al zijn vier gepresenteerde, goed ontwikkelde en met veel manieren en vermogen springende zonen werden geselecteerd voor de tweede selectieronde.

Moeder Celesta Z is met de Amerikaanse Catherina Pasmore succesvol in de internationale sport op 1.45 niveau. Ze behaalden al vele topklasseringen, onder andere de tweede plaats in de Grand Prix in Oliva in 2020. De merrie etaleert keer op keer haar goede manieren en onbegrensde vermogen. Dat zit in de stam ingebakken, maar is natuurlijk ook doorgegeven door haar vader Calvaro Z en grootvader Berlin.

Grootmoeder Belladonna Z kwam in de sport uit in het 1.35m, haar moeder Costa Z (v.Chellano Z) sprong net als haar moeder Okedo (Damiro x Le Mexico) in het 1.30m. Een op en top sportfamilie opgebouwd met louter topverervers.

Mister Collin werd na overtuigende optredens in de eerste en tweede bezichtiging aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Ook daarin overtuigde de donkerbruine en leverde goedkeuring op met 78 punten.

Onderzoekrapport
Mister Collin is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte en is voldoende zuiver. De draf is ruim voldoende. De galop is goed van ruimte, heeft daarbij een goede afdruk en changeert goed. In beweging heeft de hengst voldoende houding en ruim voldoende balans. De hengst springt met goede reflexen, een goede voorbeentechniek maar is wisselend in zijn achterhandtechniek en lichaamsgebruik. Mister Collin lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende tot veel vermogen. Als springpaard heeft Mister Collin ruim voldoende aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Verrichtingscijfers
Stap 6,50
Draf 6,50
Houding en balans 7,00
Galop (2x) 8,00
Reflexen (2x) 8,00
Techniek (2x) 7,50
Vermogen 7,50
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,00
Aanleg als springpaard 7,50
Totaal 78,00

 

Fokker/eigenaar: Nico Wouters van den Oudenweijer, Elst