Home » Hengsten » Springhengsten » Manchester

Manchester 

(alias Amoretto Red Wine)

Aganix du Seigneur x Delight W van Clearway x Little Rock x Carolus I x Caletto I

Bruin
1.70
Aangewezen KWPN, KWPN-deklicentie 2020

* topmodel met fijne springtechniek en veel vermogen
* vader Aganix du Seigneur is een beloftevolle vererver
* grootmoeder Rockella-S sprong internationaal in het 1.50m
* gefokt uit de bekende Holsteiner stam 7126 (van o.a. Burggraaf, Belladonna)

Manchester werd als Amoretto Red Wine geboren in de stallen van Margorzata Siergiej in Polen en is geregistreerd bij het OS in Duitsland. Vorig jaar kwam de hengst, die we nu bij het KWPN als Manchester hebben aangemeld, bij ons op stal. Na overtuigende verrichtingen in de eerste bezichtiging en tijdens de KWPN-Hengstenkeuring in Den Bosch is hij aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek.
Het KWPN-bestuur heeft dit omgezet in een deklicentie voor het jaar 2020, omdat in verband met het Corona-virus er geen verrichtingsonderzoek kan plaatsvinden. De veulens van Manchester worden in 2021 derhalve in het KWPN-veulenboek geregistreerd.

Manchester is een extra gemodelleerde, goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeks- en springpaardentype staat. Hij is correct, heeft een fijn karakter en laat zich goed rijden en trainen.

In galop heeft Manchester een goede techniek, een goede ruimte en veel souplesse en balans. Hij springt met veel inzet en overzicht, heeft een hele mooie manier van springen met veel elasticiteit en vermogen. In de training en op de keuring sprong Manchester altijd overtuigend. Ook onder het zadel weet hij ons te overtuigen.

Vader Aganix du Seigneur was onder Jos Lansink een grote belofte tot en met het hoogste niveau. Een blessure belemmerde zijn sportloopbaan. In de fokkerij ontpopt Aganix zich tot een beloftevolle vererver. Op de Horsetelex-ranking met nakomelingen tot en met 9 jaar staat hij op de derde plaats. Niet voor niets dat zijn nakomelingen de afgelopen jaren voor goede prijzen verkocht zijn op veilingen.

Manchester’s moeder Delight W is een dochter van de vermogende Holsteiner Clearway, die we kennen als international op 1.55m niveau en vader is van tientallen Grand Prix-paarden. Haar oudste zoon Highlight W (v.Berlin) is 1.30m geklasseerd.
Grootmoeder Rockella-S presteerde op 1.50m niveau in de internationale sport. Ze bracht van Harley VDL het 1.35m springpaard I-Rock Flower.  Haar vader Little Rock sprong zelf op het hoogste niveau en komt uit dezelfde stam als Calido I en Ukato. Overgrootmoeder Mayflower (Carolus I x Caletto I) bracht naast Rockella-S nog vier internationaal presterende paarden.
Deze tak van de Holsteiner stam 7126 gaat terug op de merrie Urbine, de grootmoeder van de bekende hengst Burggraaf en stammoeder van vele toppaarden.

Het dekgeld van Manchester is € 750,-