Home » Hengsten » Springhengsten » Kannan jr

Kannan jr

 • Schimmel
  1.70m
  2015

  Goedgekeurd: KWPN, Zangersheide

  * Kampioen KWPN Hengstenkeuring 2018
  * Verrichtingstopper met 86,5 punten en vier 9’s
  * grootmoeder is volle zus van stempelhengst Kannan
  * zoon van topvererver Cornet Obolensky en 1.45m-merrie Van Meta

  Kannan jr was de onbetwiste kampioen van zijn jaargang tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch.
  De imponerende schimmel heeft een droompedigree als zoon van de tophengst Cornet Obolensky en de merrie Van Meta, die met Siebe Kramer in het zadel internationaal successen boekte in het 1.45m. Van Meta’s vader Quick Star was zelf een fenomeen in de sport en heeft zich als topverever meer dan bewezen. Zijn vader Galoubet Z is één van de Franse grootheden uit de moderne springpaardenfokkerij.
  Kannan jr’s grootmoeder Lady Meta is de volle zus van de onlangs overleden Kannan, een van de meest succesvolle hengsten op de wereldranglijst van het afgelopen decennium. Naast Van Meta bracht Lady Meta nog twee internationale springpaarden en vele kleinkinderen die internationaal presteren. Met de stempelhengsten Cornet Obolensky, Quick Star, Voltaire, Nimmerdor en Le Mexico in de afstamming is Kannan jr één van genetisch meest interessant jonge hengsten in de fokkerij.

  In het verrichtingsonderzoek maakte Kannan jr de verwachtingen van de keuring volledig waar. De commissie omschreef zijn aanleg als volgt in het rapport:

  De galop heeft veel afdruk en heeft een goede ruimte en balans. Kannan Jr springt zeer goed met het lichaam naar boven met zeer veel reflexen, veel lichaamsgebruik en een zeer goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter goed wordt afgemaakt. Kannan Jr lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen en heeft de kwaliteit om boven de sprong heel makkelijk naar voren te kunnen doorschakelen. Als springpaard heeft Kannan Jr zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

  Met een totaal van 86,5 punten is Kannan jr één van de verrichtingstoppers van de afgelopen jaren.
  Galop (2x) 8
  Reflexen (2x) 9
  Techniek (2x) 9
  Vermogen 9
  Rijdbaarheid 8.5
  Instelling 8
  Aanleg 9
  Totaal 86.5

  Kannan jr is in training bij Zoï Snels en middels vers sperma beschikbaar op ons station.

Het dekgeld van Kannan jr is € 1.100,-