Home » Hengsten » Springhengsten » Idrigill

Idrigill

 

  • Kleur Bruin
  • Stokmaat 1.70 m
  • Geboren 2-6-2013
  • Goedgekeurd KWPN

* Top gefokt uit de vermaarde Sina-stam
* Vader Kannan van de beste verervers ter wereld
* Galoppeert heel goed, springt lichtvoetig
* 81 punten in het verrichtingsonderzoek

 

Idrigill is een zeer moderne zoon van Kannan en nakomeling van louter keur en preferentie hengsten. Zijn moeder komt uit één van Nederlands beste merrielijnen: de befaamde Sina-stam. 

Vader Kannan, één van 's werelds beste springpaardenverervers heeft talloze nakomelingen op het allerhoogste niveau en stond daarmee op nummer 1 van de WBFSH Sire Ranking. Nakomelingen als Molly Malone V (Bertram Allen), Olympisch Kampioen Nino Des Buisonnets (Steve Guerdat), Quorida de Treho (Romain Duget) en Quabri de I'lsle (Pedro Veniss) zijn slechts enkele voorbeelden van Kannan nakomelingen die tot de absolute wereldtop behoren. Grootvader Indoctro staat al jaren bekend als één van de steunpilaren van de springpaardenfokkerij. Nakomelingen als VDL Groep Arera C (Maikel van der Vleuten), Hello M'Lady (Scott Brash) en Cas (Cameron Hanley) presteren nog wekelijks op het hoogste niveau. Met vervolgens de keur en preferente hengsten Notaris, Farn, Marco Polo en Sinaeda in de pedigree is in Idrigill een ijzersterke basis gelegd voor springaanleg.

Moeder Wersina I (ster, prok, IBOP, preferent) is de chique halfzus van GP springpaard Laddidor onder Christina Tribble en telg uit de befaamde en invloedrijke Sina-stam met vele GP nakomelingen. Grootmoeder Ersina II is de volle zus van GP springpaard Colorado onder Rene Tebbel en staat aan de basis van de internationale GP paarden Laddidor (Christina Tribble) Bersina VDM (Albert Zoer), Tersina (Nathalie van der Mei), Cirsina (Willem Greve), Waterstone (Robert Whitaker) en Berkley III (Douglas Boyd). 

Reeds tijdens de KWPN hengstenkeuring 2016 viel Idrigill zeer positief op en werd hij 6e in de kampioenskeuring. Arnoud Evain, één van de meest invloedrijke personen in de Franse springsport was van hem gecharmeerd en zag in hem veel terug van zijn vader Kannan

Nakomelingen van topvererver Kannan en de Sina-stam zijn doorgaans wat laatrijp. Desondanks wist Idrigill zich tijdens het 50 dagen durende KWPN-verrichtingsonderzoek zeer positief te ontwikkelen. Met een 8 voor vermogen, instelling en rijdbaarheid en een 8,5 voor de galoppade werd Idrigill door het KWPN ingeschreven. De hengstenkeuringcommissie roemde de Kannan zoon om zijn topinstelling. Juist deze eigenschap is kenmerkend voor nakomelingen uit de Sina-stam en genetisch verankerd. 

Idrigill is een betrouwbare hengst en makkelijk in de omgang. Hij kan het model en de galoppade verbeteren en vermogen, rijdbaarheid en instelling toevoegen aan de springpaardenfokkerij.