Home » Hengsten » Springhengsten » Ibolensky

Ibolensky

  • Bruin
  • Stokmaat 1.73m
  • Geboren 16-4-2013
  • Goedgekeurd: KWPN, DWB

* Cornet Obolensky-zoon met onbegrensd vermogen
* Nauw verwant aan Olympiade-paard Royal Discovery
* Twee zonen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek
* Derde plaats Blom KWPN Hengstencompetitie klasse Z

Deze machtige zoon van Cornet Obolensky was tijdens het KWPN voorjaarsonderzoek van 2016 een van de meest opvallende springhengstgen en werd dan ook ingeschreven met zeer goede cijfers. Naast zijn uitzonderlijke springkwaliteiten viel hij ook op door zijn goede basisgangen en zeer aansprekende model. Tijdens de presentatie van nieuwe jaargang KWPN hengsten in Den Bosch was Ibolensky de smaakmaker van de avond.
Vader Cornet Obolensky won teamgoud voor Duitsland op het EK van 2011 en nam deel aan de Olympische spelen in Beijing in 2008. Intussen behoort Cornet Obolensky al jaren tot de wereldtop van beste springverervers. Uit de eerste jaargang zonen van Cornet Obolensky werden gelijk al de tophengsten Cristallo I (Henrik von Eckermann), Cornado NRW (Marcus Ehning) en Conte Bellini goedgekeurd. Ook de fenomenale crack Cornet d’Amour van Daniel Deusser komt uit de eerste jaargang van Cornet Obolensky.
Catriona Z, de moeder van Ibolenksy, bracht naast Ibolensky ook de Zangersheide goedgekeurde hengst Diamond Z (v. Diamand de Semilly). Deze hengst is op dit moment internationaal succesvol onder zijn ruiter Niels Bruynseels. Catriona Z haar vader, Contender, is ook een grootheid in de springpaardenfokkerij. Met vele goedgekeurde zonen en Internationale springnakomelingen behoort hij al jaren tot de top. Grootmoeder Femmenor V (v. Nimmerdor) bracht vele internationale springpaarden waarvan Royal Discovery onder Markus Beerbaum de meest bekende is.
In augustus 2017 heeft Ibolenksy zijn eerste jaargang veulens getoond aan het KWPN. De jury was hier zeer lovend over. Hieronder enkele bevindingen uit de rapportage: ” Ibolensky toonde een collectie goed tot zeer goed ontwikkelde rijtypische veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. De draf is goed van ruimte en heeft doorgaans veel souplesse en heeft een goede afdruk. De veulens van Ibolensky hebben in galop een ruim voldoende tot goede ruimte, afdruk, lichaamsgebruik en balans.”

Uit zijn eerste jaargang zijn twee van de vier gepresenteerde zonen aangewezen voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. Collins Z (mv. Calvaro Z) en Mix P (mv. Heartbreaker) zijn in Den Bosch aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.  

Het dekgeld van Ibolensky is € 1.000,-