Home » Hengsten » Springhengsten » Ibolensky

Ibolensky

Bruin

Stokmaat 1.73m

Geboren 16-4-2013

Goedgekeurd: KWPN, DWB

* best fokkende hengst van de I-jaargang (2013)
* nakomelingen springen met veel vermogen en extra manieren
* zoon Mister Collin goedgekeurd, 100% score in eerste bezichtiging
* Cornet Obolensky-zoon, nauw verwant aan Olympiër Royal Discovery

Ibolensky is zonder twijfel de best fokkende hengst van de I-jaargang (2013). Uit zijn eerste jaargang (2017) is zijn zoon Mister Collin goedgekeurd en werd ook Mix P (mv.Heartbreaker) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Mix P werd eind 2020 online voor € 36.000 verkocht naar Polen.

In de eerste bezichtiging 2020/2021 behaalde Ibolenksy een 100 procent score met alle vier zonen die werden aangewezen voor de tweede ronde van de KWPN-hengstenselectie. De commissie roemde de hengsten om hun royale model en het vermogen, overzicht en de goede techniek waarmee ze zich toonden. Klik hier voor het bericht over zijn aangewezen zonen.

 

Ibolensky begon het Corona-jaar 2020 goed met een derde plaats in de 1.30/1.35m rubriek op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch. Net als veel paarden nam Ibolensky afgelopen jaar weinig deel aan wedstrijden. Inmiddels heeft hij zijn eerste 1.40m parcoursen gesprongen. Dat kost hem met zijn onbegrensde vermogen geen enkele moeite.

Tijdens het KWPN voorjaarsonderzoek van 2016 een van de meest opvallende springhengsteen en werd dan ook ingeschreven met zeer goede cijfers (8,5 voor reflexen, techniek en vermogen). Naast zijn uitzonderlijke springkwaliteiten viel hij ook op door zijn goede basisgangen

Afstamming
Vader Cornet Obolensky won teamgoud voor Duitsland op het EK van 2011 en nam deel aan de Olympische spelen in Beijing in 2008. Intussen behoort Cornet Obolensky al jaren tot de wereldtop van beste springpaardenverervers.

Catriona Z, de moeder van Ibolenksy, bracht naast Ibolensky ook de Zangersheide goedgekeurde hengst Diamond Z (v.Diamant de Semilly), die internationaal succesvol is in het 1.50m. Catriona Z’s vader, Contender, is ook een grootheid in de springpaardenfokkerij. Met vele goedgekeurde zonen en Internationale springnakomelingen behoort hij al jaren tot de top. Grootmoeder Femmenor V (Nimmerdor x Apple King xx) bracht de internationale springpaarden Pourquoi, Charme Z, Quick and Easy Z I en II, Cuando Z en Ensemble van de Molenberg Z en Royal Discovery (v.Ramiro). Met Samantha McIntosch in het zadel nam laatstgenoemde deel aan de Olympische Spelen van Sydney. Ook Markus Beerbaum was jarenlang op het hoogste niveau succesvol met de neef van Ibolensky.

 

Fokker/eigenaar: Nico Wouters van den Oudenweijer

Het dekgeld van Ibolensky is € 1.000,-