Home » Hengsten » Springhengsten » Figaro de Kalvarie

Figaro de Kalvarie

• Vos
• 1.74m
• 1-6-2011
• Goedgekeurd: Zangersheide

* Kleinzoon van Piet Raijmaker’s topmerrie Rinnetou Z
* Gefokt uit één van de topstammen van Zangersheide
* Verwant aan veel 1.60m paarden, waaronder All Star 5
* Springt met onbegrensd vermogen

Figaro de Kalvarie valt op met zijn geweldige springtechniek en onbeperkte vermogen. Niet voor niks dat de commissie van Zangerheide de zoon van Aganix du Seigneur goedkeurde. Figaro de Kalvarie is in 2020 internationaal in het 1.40m uitgebracht door Pieter Clemens en Gregory Wathelet.

Zijn vader Aganix du Seigneur is gefokt uit de topstam van Insel Sitte en was onder Jos Lansink op weg naar het allerhoogste niveau tot een blessure een eind maakte aan zijn sportloopbaan. Zijn nakomelingen vallen op door het vermogen.

Figaro’s grootmoeder Rinnetou Z was één van de bekende toppaarden van Piet Raijmakers uit de fokkerij van Stoeterij Zangersheide. Deze Ramiro-dochter won vele Grote Prijzen en was een van de meest succesvolle merries van haar generatie. Ook in de fokkerij heeft ze haar sporen verdiend. Ze bracht de goedgekeurde hengst Chardonnay Z en de merrie April Love, die meerdere toppaarden bracht waaronder All Star 5 van Dennis Lynch.

Haar dochter Canterel Z is van de vermogende grootheid Calvaro Z en naast moeder van deze Figaro de Kalvarie ook moeder van de internationale springpaarden Fairness Hero Z en Figaro’s volle broer Acalix Hero Z. Verder kennen we uit deze familie de Grand Prix-paarden Zalza Z, Cornelis Z en Absalom Z.

Fok/Eig: Stal de Kalvarie, Tongerlo Westerlo (Bel)