Home » Hengsten » Dressuurhengsten » Serfaus

Serfaus

Zwart
1.68m
Goedgekeurd: Hannover, Aangewezen KWPN, KWPN-deklicentie 2020

* Premiehengst HK Hannover 2019
* Actief en sterk ondertredend achterbeen
* Nieuw Trakehner-bloed voor de fokkerij
* Invloed van grootheid Donnerhall in de moederlijn

Serfaus ontving op de Hannoveraanse Hengstenkeuring in Verden een premie na zijn goede optreden, waarin hij zich met veel houding en balans liet zien. Theo Driessen kocht het zwarte talent tijdens de veiling.

Serfaus valt op met zijn sterke gebruik van het achterbeen en laat zich heel fijn bewerken thuis in de training. Ook de KWPN Hengstenkeuringscommissie onderkende zijn kwaliteiten en wees Serfaus  in ’s Hertogenbosch aan voor het KWPN-verrichtingsonderzoek.

“Een aansprekende hengst met een lichtvoetige bergop-manier van bewegen met een goed ondertredend achterbeen en een goede souplesse”, luidde het oordeel van de commissie.

Serfaus komt een hoog-gedecoreerde Hannoveraanse moederlijn, die veel staatspremiemerries heeft voortgebracht. Moeder Danabella is een Hannoveraanse premiemerrie. Haar vader Don Frederico werd in 2012 uitgeroepen tot paard van het jaar in Hannover. De zoon van Donnerhall staat op de zesde plaats van de WBFSH-ranking van topverervers. Bekende Grand Prix-nakomelingen zijn: Don Johnson FRH, Diavolessa VA, Dresscode Black, Don Amour MH en Denzel.

Serfaus vader Schwarzgold was in 2011 kampioen van de Trakehnner keuring en maakte direct indruk met zijn eerste jaargang waarvan Perpignan Noir net als zijn vader kampioen werd van de keuring in 2015. Schwarzgold is bij zeven Europese stamboeken goedgekeurd en in de sport uitgebracht tot en met het ZZ-zwaar.

Het dekgeld van Serfaus is € 900,-