Malo

Zwart
1.66m
Aangewezen KWPN, KWPN-deklicentie 2020

Glock's Toto Jr x Ivana Daula GR ster d-oc van Desperado x Don Primaire 

* zoon van de goedfokkende Totilas-zoon Glock’s Toto Jr
* telg uit de vermaarde Daula-dressuurstam
* topvererver Donnerhall dubbel vastgelegd in zijn pedigree
* overtuigde met zijn optreden op de KWPN-Hengstenkeuring

Malo werd in Den Bosch aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek. Het KWPN-bestuur heeft dit omgezet in een deklicentie voor het jaar 2020, omdat in verband met het Corona-virus er geen verrichtingsonderzoek kan plaatsvinden. De veulens van Malo worden in 2021 derhalve in het KWPN-veulenboek geregistreerd.

Malo liet zich tijdens de keuring in Ermelo en Den Bosch met veel afdruk en houding zien en beschikt over drie sterke basisgangen met een goede ruimte en veel elasticiteit. In combinatie met zijn correcte en aansprekende model leverde dat de aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek op.

Malo is gefokt uit één van de vooraanstaande Nederlandse dressuurstammen, die van Daula. Deze merrielijn - die tot bloei kwam in de stal van Ab Barneveld -  leverde de goedgekeurde hengsten For Gribaldi en Hierarch, vele topmerries op keuringen en in de aanlegtesten én succesvolle paarden in de Grand Prix en op Lichte Tour niveau.

Malo is de eerste nakomeling van de ster d-oc merrie Ivana Daula GR. De merrie valt op door haar zeer goede stap en is zelf ook in de sport uitgebracht. Haar vader Desperado is met Emmelie Scholtens een vaste waarde in het Nederlandse team en bijzonder succesvol op het hoogste niveau. Hij voegt het topbloed van Vivaldi, Havidoff en Ferro toe aan de al interessante pedigree van Ivana Daula GR. Grootvader Don Primaire kwam succesvol uit in de Grand Prix, zoals veel paarden met de combinatie Donnerhall en Pik Bube I de afstamming. Overgrootvader Glendale zien we twee keer in de pedigree van Malo. Hij is namelijk ook de grootvader van legende Totilas, de vader van Malo’s vader Glock’s Toto Jr. De dubbele invloed van Donnerhall in de afstamming van Malo zien we via de Grand Prix-hengst Desperados FRH, via zijn vader De Niro een kleinzoon van Donnerhall.

Toto jr. kreeg uit zijn eerste jaargang drie zonen goedgekeurd en leverde vele goed scorende dochters op de keuringen. Ook onder het zadel heeft de zwarte hengst uit de stallen van Glock in Oosterbeek de talenten van zijn vader Totilas meegekregen. Vol verwachting wordt uitgekeken naar zijn naderende debuut in de Grand Prix.

Het dekgeld van Malo is € 900,-