Home » Hengsten » Dressuurhengsten » Imposantos

Imposantos

Zwart

Stokmaat 1.74m

2013

Goedgekeurd: KWPN, Oldenburg,  Hannover, Westfalen

WFFS-negatief

* Vijfde plaats WK Zesjarige dressuurpaarden Ermelo 2019
* Drie jaar op rij winnaar Anemone Hengstencompetitie 2018, 2019 en 2020

* Winnaar Pavo Cup 2018 en 2019

* Verrichtingstopper met 89 Punten
* Winnaar VSN Trofee, brons Pavo Cup finale 2017

Deze zeer werkwillige hengst wist als drie jarige de VSN trofee te winnen onder zijn vaste ruiter Bart Veeze. Een half jaar later in de zomer van 2017 behaalden ze een derde plaats tijdens de PAVO-cup voor vier jarige dressuurpaarden.
In het najaar van 2017 werd deze opvallende verschijning na het zeer goed afleggen van de verrichtingstest bij KWPN goedgekeurd met niet minder dan 89 punten en mocht zich daarmee de verrichtingskampioen noemen. Alle onderdelen werden beloond met een 9. Met uitzondering van de galop waar hij een 8.5 voor kreeg.

De KWPN verrichtingsrapportage is zeer lovend:
“Imposantos is een eerlijke, betrouwbare en ongecompliceerde hengst. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, actief en zeer goed van ruimte. De draf is expressief, goed van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is krachtig bergop met zeer veel gedragenheid en ruimte. Imposantos beweegt met een zeer goede houding met zeer veel balans en lichaamsgebruik. Als dressuurpaard heeft Imposantos zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel”.


Vader Wynton wordt door Madeleine Witte-Vrees uitgebracht op Grand Prix niveau. De moeder van Imposantos is een Elite dochter van Krack C die meerdere achten behaalde tijdens de merrietest. Verder komen uit deze merrielijn de KWPN gekeurde hengsten Landeur en Tolando.

Het dekgeld van Imposantos is € 1.400,-