Home » Hengsten » Dressuurhengsten » Governor

Governor

 

  • Zwart
  • Stokmaat 1.70m
  • Geboren 30-4-2011
  • Goedgekeurd KWPN, Oldenburg, Denemarken

* Zilver WK zevenjarige dressuurpaarden 2018

* Zilver WK zesjarige dressuurpaarden 2017
* Vader van Hengstenkeuringskampioen 2018, Kremlin MD
* Succesvol in Prix St Georges, winnaar Jumpinns Amsterdam en VHO-Trofee
* ’s Werelds beste dressuurhengst Totilas gecombineerd de volle zus van Parzival

Governor behaalde in de zomer van 2017 een zilveren medaille onder zijn amazone Adelinde Cornelissen tijdens de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Nadat hij al een fantastisch NK had gelopen en als 4- en 5-jarige altijd vooraan heeft meegelopen tijdens de KWPN hengsten-competitie. Als 3- jarige werd Governor in 2014 al bekroond als reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring. Dit jaar werden maar liefst 10 zonen van hem aangewezen voor de tweede bezichtiging. Een ongekend aantal. Deze nakomelingen uit zijn eerste jaargang vallen op door hun moderne dressuurmodellen en sterke bewegingen.

Deze goede prestaties zijn te danken aan Governor’s uitzonderlijke pedigree. Zijn vader is Totilas, het allerbeste dressuurpaard van zijn generatie, die vele wereldrecords vestigde en een fenomeen was onder het zadel van Edward Gal. Zijn moeder is de bekende merrie Orleans (v. Jazz) de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en Fleau de Baian die inmiddels ook zeer succesvol is onder Adelinde Cornelissen op Lichte Tour niveau.

Orleans (Jazz x Ulft) is elite preferent prestatie, en moeder van TC Athene (v. United), de PAVO-cup winnaar en deelnemer van het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden en op dit moment bijzonder succesvol onder Jeanine Nieuwenhuis bij de young riders. Volle broer Brentano (v.United) werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en nam ook deel aan de kampioenskeuring tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Haar aangewezen zoon Vancouver (v.Polansky) is in Amerika in de Prix St Georges uitgebracht. De onlangs KWPN gekeurde hengst Jerveaux is ook gefokt uit een volle zus van Orleans.

Het dekgeld van Governor is € 1.500,-