Home » Hengsten » Dressuurhengsten » Governor

Governor

  • zwart
  • Stokmaat 1.70m
  • Geboren 30-4-2011
  • Goedgekeurd: KWPN, Oldenburg, Denemarken
  • WFFS-negatief

* KNHS Indoorkampioen Lichte Tour 2019

* Zilver WK zevenjarige dressuurpaarden 2018

* Zilver WK zesjarige dressuurpaarden 2017
* Vader van Hengstenkeuringskampioen Kremlin MD
* Succesvol in Prix St Georges, winnaar Jumping Amsterdam 2019
* Maakt zijn topafstamming meer dan waar

Met het winnen van de KNHS-Indoortitel 2019 Lichte Tour heeft Governor zijn palmares flink uitgebreid. Gereden zijn vaste amazone Adelinde Cornelissen won Governor al de selectiewedstrijden, waarmee ze zich voor het kampioenschap plaatsten.

Tijdens Jumping Amsterdam 2019 boekte Governor klinkende overwinningen in de Prix St George en de Kür op Muziek, beoordeeld door internationale juryleden. Beter kon de overgang naar de Lichte Tour niet verlopen.

Dat begon al in de zomer van 2018 toen Governor zijn tweede zilveren medaille won op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Een fantastische prestatie en daarmee vestigde Governor zich wederom tot de allerbeste jonge dressuurpaarden van de wereld.

Eerder in het jaar maakten zijn eerste driejarigen nakomelingen indruk op de KWPN-hengstenkeuring, waar zijn zoon Kremlin MD (mv.Rousseau) gehuldigd als kampioen. Kremlin is dit voorjaar ook als kampioen gehuldigd bij het Deens Warmbloed.

Inmiddels zijn 10 zonen goedgekeurd bij verschillende Europese stamboeken, waaronder Koning (mv.Bretton Woods) en Kayne (mv.Rousseau) bij het KWPN. Dit jaar werden bij het KWPN drie zonen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, waarvan Lugano (mv.Johnson) werd geplaatst in de kampioenskeuring.

Zijn oudste dochters deden het uitstekend op de keuringen. Van de 36 bij het KWPN in het stamboek ingeschreven merries zijn er al 10 elite en 17 ster. Veertien dochters hebben met succes hun talenten getoond in de aanlegtesten.

Dankzij zijn eigen prestaties en die van zijn kinderen is Governor’s KWPN-fokwaarde dressuur 172 met een betrouwbaarheid van 60%. De fokwaarden exterieur 112 en beweging 113 (met een betrouwbaarheid van 81%) zijn ook bijzonder hoog en dat geeft Governor’s waarde voor de fokkerij nog maar eens weer.

Governor behaalde in de zomer van 2017 een zilveren medaille onder zijn amazone Adelinde Cornelissen tijdens de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Nadat hij al een fantastisch NK had gelopen en als 4- en 5-jarige altijd vooraan heeft meegelopen in de KWPN hengsten-competitie. Als 3- jarige in 2014 was Governor reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring.

Deze goede prestaties zijn te danken aan Governor’s uitzonderlijke pedigree. Zijn vader is Totilas, het allerbeste dressuurpaard van zijn generatie, die vele wereldrecords vestigde en een fenomeen was onder het zadel van Edward Gal maakt ook furore in de fokkerij. Zijn moeder is de bekende merrie Orleans (v.Jazz) de volle zus van Olympiadepaard Parzival (Adelinde Cornelissen) en de goedgekeurde hengst Fleau de Baian succesvol is onder Adelinde Cornelissen op Lichte Tour niveau.

Orleans (Jazz x Ulft) is elite preferent prestatie. Naast Governor is ze moeder van TC Athene (v.United), de PAVO-cup winnaar en deelnemer van het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden, Europees Kampioen Young Riders en succesvol en kampioen in de U25 met Jeanine Nieuwenhuis. Athene’s volle broer Brentano (v.United) werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en nam ook deel aan de kampioenskeuring tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Orlean’s aangewezen zoon Vancouver (v.Polansky) is in Amerika in de Prix St Georges uitgebracht.

De KWPN-hengst Jerveaux is gefokt uit een volle zus (D’Avance de Baian) van Orleans. De merrie Toulouse, ook een volle zus van Governor’s moeder Orleans, kennen we als moeder van het succesvolle Lichte Tour-paard en WK-deelnemer Genua TC (v.Charmeur).

Het dekgeld van Governor is € 1.500,-