Home » Hengsten » Dressuurhengsten » Glock's Dream Boy

Glock's Dream Boy NOP

  • Zwart
  • 1.73m
  • Geboren 9-7-2008
  • Goedgekeurd KWPN, Oldenburg, Hannover, Zweden, Denemarken
  • WFFS-negatief

* Winnaar Wereldbekerkwalificatie Mechelen
* Megatalent voor piaffe en passage
* Nakomelingen winnen Pavo en Subli Cup, zijn verrichtingstoppers
* Best fokkende zoon van preferente Vivaldi

Deze zwarte parel doet zijn naam meer dan eer aan; zowel in de sport als fokkerij breekt hij echt door.
Dream Boy is een hengst die vanaf zijn jonge jaren tot heden altijd vooraan heeft meegelopen.
Onder zijn eerste amazone Gerdine Maree is Dream Boy jaren bijzonder succesvol geweest in de dressuursport met hoge klasseringen tijden de KWPN-hengstencompetities, Pavo cup en Wereldkampioenschappen jonge dressuurpaarden in Verden. Hoogtepunt was de bronzen medaille als zesjarige in Verden. Dream Boy en Gerdine hebben hun carrière eind 2015 afgesloten met een winnend debuut in de Lichte tour. Daar behaalden ze maar liefst 73.62 %.
Eind 2015 heeft Hans Peter Minderhoud de teugels overgenomen om hem verder op te leiden tot het hoogste niveau. In de zomer van 2016 behaalden ze een mooie Zilveren medaille op het NK in de Prix st Georges. Eind 2017 wisten ze hun debuut in het Intermediaire II te winnen met een mooie score van 74.76 %

Net als in de sport breekt Dream Boy in de fokkerij ook door. Zijn nakomelingen vallen op door bijzonder veel uitstraling, hun opwaartse beweging en het goede achterbeengebruik. Veel van zijn nakomeling scoren hoog tijdens merrie testen en wedstrijden voor jonge dressuurpaarden. Afgelopen jaar leverde hij zelfs de Kampioen en Reserve kampioen bij de Pavo-Cup voor 4 jarigen.

Vader Vivaldi was zelf ook succesvol onder Hans Peterminderhoud, maar is in de fokkerij zeker niet minder succesvol. Zijn nakomelingen onderscheiden zich door hun werkwillige karakter. Inmiddels lopen zijn oudste nakomelingen op het hoogste niveau waarvan Cenin onder Madeleine Witte-Vrees de bekendste is.

Dream Boy’s moeder Resia is een elitemerrie van de Keurhengst Ferro. Zij deed een goede verrichting en komt uit een familie die meerdere goede dressuurpaarden bracht. Ferro komen we steeds vaker tegen in de pedigree van meerdere topdressuurpaarden waaronder Undercover (Edward Gal), Valegro (Charlotte Dujardin) en Utopia (Carl Hester).

Het dekgeld van Glock's Dream Boy is € 1750,- (beschikbaar van half april tot half juli)