Home » Hengsten » Dressuurhengsten » Ferguson

Ferguson

2011
Donkere vos
1.69m
Goedgekeurd: Hannover, Oldenburg, KWPN
WFFS-negatief

* internationaal Lichte tour gestart
* twee goedgekeurde zonen, sterpercentage 80%
* nakomelingen succesvol in aanlegtesten
* interessante bloedvoering

Ferguson is met zijn moderne model, zijn talent als dressuurpaard en zijn vererveringkracht een hengst die uitstekend past bij de dochters van bijvoorbeeld Dream Boy en Governor.

Ferguson’s goedgekeurde zoon Kyton is één van de beste hengsten van zijn jaargang, was vorig geselecteerd voor het WK Jonge Dressuurpaarden en won drie Subli Cup selectiewedstrijden.
De dochters van Ferguson vallen op in de aanlegtesten en scoren daarin ver boven gemiddeld.  Bijvoorbeeld:
- Lightning Star RR (mv.De Niro), 86 pnt
- Let’s Go (mv.Tango), 85,5 pnt
- Kaeyla (mv.Jazz), 83 pnt
- Magic Lady-STRH (mv.Jazz), 82 pnt
- Khloe (mv.De Niro), 81 pnt
- Madammeke (mv.Tango), 81 pnt
- Lenita (mv.Vivaldi), 81 pnt
- Kalahari (mv.Kennedy), 80 pnt
- My Girl (mv.Sir Sinclair), 80 pnt

De fokwaarde dressuur van Ferguson is daarmee 152 (58% betrouwbaarheid), die voor exterieur en beweging is ook hoog met 108 en 110 (71% betrouwbaarheid). Het  sterpercentage van Ferguson is bijna 80 procent. Van de 34 in het stamboek opgenomen merries zijn er 14 elite, is er 1 keur en 12 stermerries, 4 slaagden voor de EPTM en 15 haalden meer dan 75 punten in de IBOP.

Ferguson werd bij zijn moederstamboek Hannover in 2013 goedgekeurd en nam na zijn aanwijzing bij het KWPN in 2014 met succes deel aan het verrichtingsonderzoek. Daarin ontving de vos een 9 voor zijn souplesse en voor zijn houding & balans. De stap werd beoordeeld met een 8. Voor zijn draf, galop, bewerkbaarheid en dressuuraanleg prijken 8,5-en op cijferlijst. Daarmee was Ferguson met een totaal van 85 punten één van de beste leerlingen van zijn jaargang. In de competities liet Ferguson in de jaren daarna zijn aanleg zien met een debuut in de Lichte Tour als zevenjarige. Dit jaar zal Ferguson door Esmee van Gijtenbeek uitgebracht worden in de sport.

Afstamming
Wat Ferguson bijzonder interessant maakt is zijn afstamming. Zijn vader Floriscount is bij veel Duitse stamboeken goedgekeurd, kwam uit in de Lichte Tour, is zoon van wereldkampioen Florencio en voert via zijn moeder het topbloed van Donnerhall. Zijn moeder bracht drie goedgekeurde zonen en evenzoveel Lichte Tour paarden.
Ferguson is via zijn moeder Liebelei een kleinzoon van de invloedrijke volbloed Lauries Crusador xx, die veel Grand Prix-paarden heeft gebracht. De moederlijn van Ferguson bracht meerdere goede dressuurpaarden en opvallend veel Staatspremie-merries. Ferguson voert veel volbloed in zijn genen, waarmee zijn elasticiteit mede is te verklaren.

Fokker: E. Luetjen, Grasberg (Dld)
Eigenaar: Rom Vermunt & H. en J. Bruinier-van den Ham

Het dekgeld van Ferguson is € 1.250,--